Utskrift fra rbkweb.no

- Utrolig mye rot
Skrevet av Thomas Myren, 26. mars 2024, 07:07

Mot Sandefjord innleder Rosenborg sannsynligvis serien med et lag som ikke har spilt sammen i forsesongen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Stadige skader på nøkkelspillere er årsaken til manglende samkjøring i vinter.

- Det har vært utrolig mye rot. Det ble også landslagspause under generalprøven, så vi manglet fem-seks spillere som ville ha vært på banen - om ikke i startelleveren. Det er ikke optimalt, men vi er heldige/uheldige som har mange på landslag, kommenterer Erlend Reitan til rbkweb.no.

- Situasjonen er litt lignende for din egen del: Du har spilt mye høyreback i vinter, men du er like aktuell som midtstopper på mandag.

- Jeg har spilt mye back og syns det har gått fint. Men jeg har ikke fått spilt back sammen med for eksempel Emil, som har vært skadet. Så det har vært litt tut og kjør.

- Jeg er forberedt på å spille det treneren bestemmer at jeg skal spille. Jeg gleder meg til seriestart uansett om det blir som stopper eller back.

- Hvor gode er Rosenborg i øyeblikket?

- Det gleder vi oss til å finne ut! Vi har vært litt sånn opp og ned i oppkjøringa. Det er vanskelig å se for seg at utviklingskurven er lineær. Den vil nok gå litt opp, litt ned og litt bortover.

- Sånn vil det sikkert også være i sesongen: Vi kommer til å spille noen gode kamper, mens det vil lugge i noen andre kamper. Sånn er det for alle lag. Jeg føler meg veldig trygg på at vi kan hamle opp med alle i Norge. Så handler det om å få plass en stabilitet, som gjør at vi kan slå lag på dårlige dager òg.

- Hva syns du er det viktigste Johansson har fått plass i vinter?

- Det viktigste er at han har fått oss til å tenke mye i enhver situasjon; hvordan vi kan løse den individuelt og som lag - både posisjonelt og struktuerelt. Vi får har fått verktøy og rammer, men det er ikke så viktig hvordan vi løser det innenfor rammene.

- Hvordan blir det å komme i sesongen?

- Vi har ventet veldig lenge på det, så det blir utrolig deilig å kjenne på at det betyr noe igjen. Det har vært fire lange måneder for laget og sju lange måneder for min del.

- Det ble en ekstra lang høst for din del på grunn av ankeloperasjonen.

- Ja, det ble en fryktelig høst sånn sett. Jeg gleder meg sinnssykt til at vi skal starte å spille om poeng. Du kjenner langt inni sjela at det betyr noe ekstra. Det blir veldig bra!

- Hva vil en god innledning på sesongen utover april bety for laget?

- Det vil alltid bety mye. Jeg tror det hjelper på alle lag å få en rekke med seiere. Men vi tenker ikke sånn. Nå tenker vi først på hvordan vi kan få en best mulig start mot Sandefjord. Så får vi ta Godset etter det, og så HamKam og Haugesund. Det blir én og én kamp. Det er et veldig viktig fokus, som vi er nødt til å ha i år.

nyheter
forum