Utskrift fra rbkweb.no

Vurderer bruk av ny type ferdiggress
Skrevet av Thomas Myren, 21. mars 2024, 21:21

Avskjedskonsertene i 2025 kan bli farvel med Lerkendal-matta.


Foto: Thomas Myren

- Det er viktig for oss at vi skal ha sportslig gode forhold. Vi er jo en fotballklubb, innleder Tore Berdal overfor rbkweb.no.

4.-6. september neste år spiller Åge Aleksandersen og Sambandet tre kvelder på rad. Umiddelbart etterpå kan det bli rullet ut nytt ferdiggress.

- Det vil muliggjøre at vi kan ha konserter og utnytte Lerkendal mer enn det vi gjør i dag. For da kan du plutselig spille toppfotball på særdeles gode forhold fire-fem dager etter at du har hatt en konsert, hevder den daglige lederen.

Håpet er naturligvis å unngå reprise av skandalen i 2006 da RBK måtte avslutte sesongen på grusbane etter konsert med A-ha. Fire år senere ble spilleforholdene noenlunde berget av dekke banen med sand før samme band dukket opp på ny.

Like fullt måtte Rosenborg rulle ut ferdiggress før påfølgende sesong. Dette ble gjentatt i 2013 og 2016. Den siste gangen måtte RBK fjerne det gamle kunstgresset fra 1994, som hadde vært revolusjonerende. Hybridbanen ble gjenskapt i 2017.

Nå kan det blir aktuelt med såkalt "teppehybrid" der gresset er grodd inn i kunstgresset på forhånd.

- Det har kommet nye teknologier. Den banen som Brann legger og som Haugesund har lagt, er ferdig grodd i Italia. Det samme kan du rulle ut på Lerkendal. Det kan absolutt være at vi bytter til det samme, forteller Berdal.

- Blir avgjørelsen tatt i løpet av året?

- Ja, det vil jeg anta. Nå er vi i en læringsprosess.

nyheter
forum