Utskrift fra rbkweb.no

- Jeg er rett valg for klubben
Skrevet av Thomas Karlsen, 6. desember 2023, 06:53

9. plass er dårligst siden nedrykket i 1977. Likevel mener Svein Maalen at han bør få fortsette som Rosenborg-trener.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Sesonger på nedre halvdel:

1961/62: 9. plass - 16 lag
1974: 8. plass - 12 lag
1976: 8. plass - 12 lag
1977: 12. plass - 12 lag
1983: 7. plass - 12 lag
1986: 8. plass - 12 lag
2023: 9. plass - 16 lag

Fakta: Joakim Myren
- Klokkeklart! Jeg er rett valg for klubben. Men jeg har veldig respekt for at klubben gjør en grundig prosess og har gått noen ordentlig grundige runder, uttaler Maalen til rbkweb.no.

Ansettelsesutvalget var fredag i møte med Alfred Johansson, som er juniortrener i København. Det er uvisst hvilke andre kandidater som klubben vurderer.

- Det er viktig å si at det er en kursretning man setter. Det er ikke bare én person det dreier seg om. Det er et trenerteam som skal settes sammen. For når man bestemmer trener, så må man jobbe sammen som team, påpeker Maalen.

- Hvordan vil du oppsummere sesongen?

- En svært spesiell sesong preget av mye motgang og ustabilitet. Det har vært for dårlige prestasjoner over hele linja - fra treningsleirene og treningskampene i vinter til seriekampene i vår. Vi røyk tidlig ut av cupen, men vi kom oss nesten videre i Europa. I høst endte vi opp med å spille med ryggen mot veggen og var truet av nedrykk. Vi klarte å ri det av.

- Ikke minst har vi hatt en skaderekke hinsides alt og langt over det de fleste må forholde seg til, spesielt med tanke på at det er nøkkelspillere.

- Hvordan var det å avslutte med 5-1 over Viking?

- Det føles jo veldig godt. Å vinne 5-1 på bortebane er voldsomt. Vi vinner her for første gang siden 2017, og det er en svært betydningsfull kamp for Viking. Det at vi klarer å ta en såpass solid seier smaker godt. Guttene fortjener det, klubben fortjener det og ikke minst alle som følger Rosenborg fortjener å få en sånn opplevelse og stadfestelse på at det er godt håp om at vi kan ta nye steg neste år.

nyheter
forum