English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Alvorets time
Skrevet av Thomas Myren, 8. april 2003, 14:19

Det ble som kjent 5-0-seier mot Viking i søndagens generalprøve i Stavanger. Så langt er Rosenborg ubeseiret med Åge Hareide som trener, men på lørdag venter alvoret.

Alvoret heter Enga. Vålerenga.

Det er enorme forventninger til Hareide. Molde-trenere i Trondheim har alltid brukt å skape mildt sagt irritasjon - ikke minst i ukene før Røkkes gutter tar turen nordover. Nå har en av dem blitt en av oss. Tungt å svelge for mange, men hovedpersonen selv har i alle fall prøvd å gjøre sitt for at trønderne skal glemme hans opphav.

Den tidligere landslagsmidtstopperen har nå vært RBK-trener i tre måneder. Tre måneder uten tap - og nesten uten baklengsmål. Tre måneder med positivitet. Tallenes klare tale er som følger:

15 kamper
12 seire
3 uavgjort
0 tap
34-11 i målforskjell
7 kamper uten baklengsmål - 6 av 9 siste

Jeg velger å utheve "forsvarsstatistikken": Rosenborg scorer fortsatt godt med mål, men nå slipper man heldigvis å starte kampene med 0-1. I fjor slapp Eggens disipler i snitt inn 1,15 mål pr kamp i serien. Fasit etter oppkjøringen i år er 0,73. Kanskje ikke så stor nedgang, men veldig gledelig med tanke på Champions League-kvaliken til høsten!

Men det er ennå lenge igjen til det. På lørdag er det som kjent endelig tid for seriestart i norsk fotball. I år ble det ikke noe Mestermøte, men i stedet kommer det i premieren: Regjerende seriemester mot regjerende cupmester. Det er nok ikke helt tilfeldig at fotballpampene på Ullevaal valgte dette som åpningskamp.

Det er ventet fullt hus på Lerkendal når Åge Hareide for første gang leder Rosenborg på hjemmebane. Forhåpentligvis klarer eksil-sunnmøringens gutter å banke laget til eksil-romsdalingen fra Oslo.

Jeg tror på fest - både på og utenfor banen på lørdag.

Diskutér Rosenborg - Vålerenga i forumet!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Alvorets time» i forumet! Diskutér «Kommentar: Alvorets time» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb