Utskrift fra rbkweb.no

- Emil er en fin spiller
Skrevet av Thomas Karlsen og Thomas Myren, 5. august 2023, 23:59

Emil Frederiksen kan debutere for Rosenborg i Haugesund.

VS.


Den nye danske høyrevingen ble kjøpt fra Sønderjyske for to uker siden og er spilleklar nå som det norske overgangsvinduet er åpnet.

- Emil er en fin spiller med god venstrefot. Han har bra avslutninger og bra serve. Vi ser ham som en kantspiller. Kantene i Rosenborg skal være gjennombruddskanter og flinke til å dra seg forbi eller starte i rom, men også flinke til å kombinere seg forbi, framhever Svein Maalen overfor rbkweb.no.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Adam Andersson er tilbake i Trondheim etter leieoppholdet i Randers. Sidebacken vurderte andre tilbud, men nå tyder det meste på at han spiller i alle fall høstsesongen i RBK.

- Ja, det tror jeg at han er innstilt på, og vi er innstilte på det. Men han må først begynne å spille kamper og bli en del av oss. Vi planlegger med at han er Rosenborg-spiller, for han har kontrakt med oss videre, forteller treneren.

Noah Holm er noe lengre unna laget etter at det siste halvåret som leiesoldat i Reims ble preget av kne- og hofteskade.

- Noah har vært under opptrening ganske lenge nå. Han har egentlig nettopp begynt å trene med oss. Han fikk et lite tilbakeslag med en liten skade i tåa tidligere i uka, som har gjort at han har måttet begrense seg et par økter. Men han kan vi se mer og mer på feltet framover. Han er valgbar i troppen, men han har nok et stykke fram til at han er 100 prosent matchfit i forhold til å starte kamper. Han skal også spille seg inn på laget, påpeker Maalen.

- Det ble en sliteseier mot Crusaders.

- De er et lag som er veldig gode til å gripe ethvert lite halmstrå. I og med at kampen ble som den ble gjort, så hadde de det halmstrået hele tida.

- Thorvaldsson scoret sitt første mål for RBK etter tre måneder ute.

- Det fantastisk artig for alle sammen. Du begynner å tenke litt på alle de timene på mølla og i gymmen og tålmodigheten når han får lov til å få den opplevelsen og score målet. Jeg må òg trekke fram Per, som kommer inn og har assisten.

- Igjen ga dere fra dere ledelsen etterpå.

- Jeg tenker at det er dumt og uheldig, for de får jo ekstremt med energi av å få de målene. Spesielt 2-2-målet føles veldig unødvendig, for det er i en fase hvor jeg føler at de har lite å komme med. Hvis vi gjør tingene riktig der, så tar vi egentlig fra dem all tro. Men de kommer til en mulighet. Han er litt heldig i avslutningsøyeblikket, for skuddet ble egentlig blokkert. Men blokkeringa gjør at skuddet går over André. Det er typisk.

- Vi er ikke gode nok ennå. Vi er for dårlige til å rydde unna de situasjonene. Men først og fremst så skal kampen avgjøres i den andre enden av banen, for vi har veldig store sjanser som skal bli mål. Det skal være en grei 3-1- eller 4-1-seier, men vi er ikke effektive nok.

- Til gjengjeld kom 3-2-målet tidlig i 2. ekstraomgang.

- Det betød mye. Jeg syns det er veldig artig at Magnus Holte kommer inn og banker til. Med noen millimeter til, så hadde han scoret. Heldigvis er Leo med og ofrer seg for å få ballen i mål. Det hadde vært litt typisk hvis det skuddet heller ikke hadde gått inn, så det var godt å se det gå inn.

Avspark i Haugesund er klokka 17. TV2 Sport 1 sender kampen.

nyheter
forum