Utskrift fra rbkweb.no

Levanger - Rosenborg 0-2
Skrevet av Thomas Myren, 5. februar 2023, 17:24

Også mot 2. divisjonslaget brukte RBK nesten hele kampen på å score.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi skaper akkurat nok til å vinne kampen
- Ser fram til å bidra med hodemål
Bilder fra Levanger - Rosenborg


KYRKSÆTERØRA (rbkweb.no): - Vi visste hva vi møtte, for vi møtte dem jo også i sommer: Knokkelfotball og et godt organisert og hardtarbeidende Levanger-lag, som er fysisk sterke og som spiller veldig direkte fotball. Og de står kampen bra ut, konstaterte Kjetil Rekdal.

Den andre treningskampen for året ble spilt på nøytral bane i forbindelse med Eggens trenerskole. Sam Rogers er tilbake i Norge etter landslagsdebut for USA forrige søndag, men han hadde i likhet med Isak Thorvaldsson blitt syk. Tobias Børkeeiet og Sverre Nypan ble hvilt med små skavanker.

Utfra tilgjengelig mannskap så Rosenborg-laget ut til å være toppet - uten at det hjalp all verden. Ole Sæter burde ordnet tidlig ledelse på godt innlegg, men han skjøt over fra god posisjon. Fram mot pause ble kampen tammere og tammere.

- Det var en temposvak 1. omgang. Vi spiller for mye på fot og ikke inn i rom. Vi slår ikke innlegg når vi kommer opp på sidene og kan sette press på motstanderen, påpekte treneren.

- Det blir litt bedre i 2. omgang. Vi får låst dem fast på deres halvdel stort sett hele omgangen. Vi skaper for lite, men akkurat nok til å vinne kampen.

Rasmus Wiedesheim-Paul bidro godt den siste halvtimen og utfordret keeper med et lurt, skrudd skudd. Kristall Ingason trillet ballen like utenfor på gjennomløp.

Det var i stedet en annen innbytter som sørget for at nullen sprakk to minutter før slutt: Håkon Røsten stanget inn sitt første mål på corner fra Ingason.

- Det var en bra slått dødball. Jeg så at den hang lenge i lufta, og ingen gikk opp på den. Så jeg tenkte at "da får jeg gå opp sjøl, da!". Keeperen kom ikke ut, så da satt den! smilte Røsten, som ble testet i uvant posisjon som vingback.

På overtid ble Ingason sjøl servert av Wiedesheim-Paul og scoret enkelt fra kloss hold.

Torsdag reiser Rosenborg til Marbella. Stabæk og Sandefjord er motstandere under treningsleiren.

PPS! Olaus Skarsem (lyske), Carlo Holse (kne) og Jonathan Augustinsson (kne) er fortsatt alle skadet.

Kampfakta

Levanger0-2Rosenborg
Håkon Røsten 88
Kristall Ingason 90

Søndag 5. februar 2023 15:30
Treningskamp, Sodvinhallen, Kyrksæterøra
ca. 400 tilskuere og vist på adressa.no

Rosenborg [3-5-2]
André Hansen - Erlend Reitan, Markus Henriksen, Ulrik Yttergård Jensen (Adrian Pereira 46) - Leo Cornic (Håkon Røsten 60), Per Ciljan Skjelbred (Morten Bjørlo 46), Santeri Väänänen (Vebjørn Hoff 60), Marius Broholm (Tobias Dahl 88), Edvard Tagseth - Ole Sæter (Rasmus Wiedesheim-Paul 60), Stefano Vecchia (Kristall Ingason 46)

Gult kort RBK: Ulrik Yttergård Jenssen og Leo Cornic

Ubenyttet reserve: Sander Tangvik

nyheter
forum