Utskrift fra rbkweb.no

Potensielt europaliga på spill
Skrevet av Thomas Myren, 7. november 2022, 21:08

Seriesølv kan bli ekstra attraktivt for Rosenborg.



Norge klatret nemlig fra 22. til 17. plass på nasjonsrankinga 2021/22, som blir brukt for å fordele plasser i europacupene 20023/24.

I utgangspunktet er ikke dette nok for å få europaligaplass, men denne sesongen fikk cupmester Slovacko fra Tsjekkia på omtalte 17. plass hoppe inn i 3. kvalifiseringsrunde fordi at russiske lag ikke fikk delta på grunn av krigen med Ukraina, samtidig som at Roma som vinner av Conference League allerede var kvalifisert for europaligaen gjennom hjemlig seriespill.

Det er de samme to kriteriene som må slå til også til sommeren dersom norgesmesteren skal få spille europaliga. Det vil si: Vinneren av Conference League 2022/23 kan alternativt være klar for mesterliga. Og om Molde vinner cupfinalen i mai, er det i stedet nest beste laget i serien som får plassen.

I første omgang gjelder det i uansett å ta igjen Bodø/Glimt, som må avgi poeng mot Strømsgodset i Drammen for at RBK-seier over Sarpsborg skal være godt nok til sølv.

Samtidig bør Rosenborg naturligvis satse på å slå ut Viking i 4. runde i NM i mars, fortsette ferden til Ullevaal og ta med kongepokalen hjem.

Om intet lykkes, er det 2. kvalifiseringsrunde til Conference League som gjelder.

nyheter
forum