Skrevet av Thomas Myren, 15. oktober 2022, 19:52

RBK la press på konkurrentene i medaljestriden.

- Det var ei stund siden!
- Tre mål på en middels dag
- Det blir litt hodebry
Bilder fra Rosenborg - Strømsgodset

- Vi starter ikke kampen sånn som vi vil, men vi har kvalitet, lager mål og forandrer kampbildet. Vi kontrollerer sakte, men sikkert i 2. omgang, oppsummerte Stefano Vecchia overfor rbkweb.no.

Han var igjen bare innbytter etter langvarig og hemmelig skade. RBK stilte med uforandret lag etter seieren over Vålerenga forrige helg.

Casper Tengstedt yppet seg med et langskudd like over krysset etter bare fem minutter. Rett etterpå var Markus Henriksen heldig som unngikk både frispark og utvisning, da han bommet på ballen og felte Jonathan Braut Brunes på vei gjennom.

Strømsgodset var halvfarlige uten å skape åpenbare målsjanser inntil at Rosenborg i praksis avgjorde kampen med to kjappe mål før halvtimen var spilt:

I sin 100. kamp spilte Carlo Holse fra helt ute ved sidelinja gjennom Tengstedt, som la inn. Ole Sæter puttet ballen i åpent mål fra fem meter.

Så sendte Victor Jensen ei pasning fra Sam Rogers direkte videre til Tengstedt, som rundet Viljar Myhra og trillet inn 2-0. Dansken med tolv mål på ti kamper har scoret i alle seks hjemmekampene sine!

Rogers var nær å skli en corner i mål bare minutter senere. Etter pause vartet Holse opp med lur heading på innlegg fra Edvard Tagseth, men Myhra reddet nede ved stolperota.

- Den beste perioden er de siste 20 minuttene. Da har vi totalt kontroll og begynner å skape sjanser igjen. Vi spiller ballen rundt og angriper de rommene som Godset blir nødt til å gi bort. Da har vi lange angrep på deres halvdel, får åpninger, kommer inn foran dem og kommer til innlegg bak dem, kommenterte Kjetil Rekdal.

De store målsjansene uteble likevel fram ett minutt før full tid: I sitt første innhopp på over én måned hælsparket Adrian Pereira til Vecchia, som dro seg innover og scoret sitt første mål på Lerkendal på nesten fem måneder.

- Det var flott å få curle ballen inn i bortre hjørne. Det var ei stund siden! smilte deltidsmusikeren.

Bodø/Glimt og Lillestrøm spiller først i morgen. De må slå Vålerenga og Molde for henholdsvis å beholde sølvplassen og ikke bli hekta av.

PS! Jensen må stå over i Molde etter fire gule kort.