English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2022
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Strømsgodset 2-2
Skrevet av Thomas Myren, 12. desember 2021, 18:55

Serieavslutninga var symptomatisk i en skuffende sesong.

- Det er veldig mye å jobbe med
- Jeg ville ha fokusert voldsomt på den defensive tryggheten


- Det er litt uforklarlig. Igjen er vi for dårlige foran eget mål. Vi scoret to mål og kunne i hvert fall ha scoret tre i 2. omgang. Det virker som om vi ikke kommer ordentlig i gang før vi virkelig har kniven på strupen. Vi må ut og jobbe i motbakke. Det har skjedd før, konstaterte Åge Hareide.

Han gjorde tre forandringer på laget før sin siste kamp før han nå blir pensjonist: Adrian Pereira hjemmedebuterte etter å ha fått de tre første månedene i RBK ødelagt av skulderskade. Også Edvard Tagseth og Stefano Vecchia startet, mens Adam Andersson, Emil Ceide og Noah Holm ble henvist til benken.

Før 1. omgang var halvspilt, ledet Strømsgodset plutselig med to mål: RBK fulgte ikke med på en kort corner, som Lars Vilsvik til slutt løftet opp i nettaket. Så skiftet et hælspark fra Johan Hove retning i Even Hovland, sånn at ballen trillet sakte inn.

- Vi varierer veldig. Det bekymrer meg at det har variert hele tida. Det er liksom en god omgang og så en dårlig omgang. Og en god og en dårlig kamp, kommneterte Hareide.

Den vrakede trioen ble sendt på banen etter pause. Markus Henriksen ble skjøvet ut som indreløper og tidlig spilt gjennom av Holm, som uheldigvis ikke fikk tak i forsøket på veggspill. Vecchia fulgte opp med et lurt skudd, som slått ut til corner.

Så skjedde det historiske: Gustav Valsvik satte ut foten, og Holm ble tildelt det første straffesparket til Rosenborg i serien i år! Vecchia skjøt hardt nede ved stolperota.

Rasmus Wiedesheim-Paul utlignet med flikk på innlegg fra Erlend Reitan med fem minutter igjen.

- Vi får straffe og 1-2, men vi bruker litt tid på å få 2-2. På slutten ble det veldig "Hawaii", men vi får ikke inn det siste målet, konstaterte Tagseth.

Lillestrøm slo Sandefjord, klatret forbi og opp på 4. plass, som gir kvalifisering til Conference League dersom seriemedaljør vinner cupfinalen 30. april. Dermed blir 2022 det første kalenderåret siden 1988 at RBK ikke spiller europacup.

- Det er veldig kjipt. Vi skal være i Europa hvert år, sa Tagseth.

PS! Jonathan Augustinsson (hofte) og Vebjørn Hoff (akilles) var langtidsskadet.

Kampfakta

Rosenborg2-2Strømsgodset
Stefano Vecchia str. 70
Rasmus Wiedesheim-Paul 85
Lars Vilsvik 13
sjølmål (Even Hovland) 21

Søndag 12. desember 2021 17:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
6697 tilskuere og vist på Eurosport Pluss 2

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Erlend Reitan, Holmar Eyjolfsson, Even Hovland, Adrian Pereira (Adam Andersson 46) - Olaus Skarsem (Emil Ceide 46), Markus Henriksen, Edvard Tagseth (Rasmus Wiedesheim-Paul 82) - Carlo Holse, Dino Islamovic (Noah Holm 46), Stefano Vecchia

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Julian Faye Lund, Besim Serbecic, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey og Anders Konradsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Strømsgodset 2-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Strømsgodset 2-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2022 RBKweb