English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi får konsentrere oss om å vinne kampene
Skrevet av Thomas Karlsen, 20. juli 2021, 09:01

Mot Hafnarfjördur trenger ikke Rosenborg lenger å vurdere verdien av bortemål.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Fimleikafélag Hafnarfjarðar

Stiftet: 1929
Hjemby: Hafnarfjördur , Island
Hjemmebane: Kaplakrikavöllur
Meritter: seriemester 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2012, 2015 og 2016 samt cupmester 2007 og 2010
Forrige sesong: 2. plass
fh.is
Statistikk i e-cup
- Vi må være tålmodige. Vi vet at de vant begge kampene i forrige runde, så det blir tøft å reise til Island, advarer Even Hovland overfor rbkweb.no.

- Men vi har lyst til å gå videre til neste runde, så vi må levere. Vi må ta et steg til opp der òg. Så får vi bygge på selvtilliten, som begynner å komme nå.

- Rosenborg har gode minner mot islandske lag.

- Det er sant. Men vi må fortsette. Vi må konsentrere oss. Nå er det ikke bortemålsregel heller, så vi må i hvert fall vinne uansett.

- Hva syns du om at bortemålsregelen er borte?

- Det er vel greit. Det har vært diskusjoner fram og tilbake. Nå har de bestemt seg for at den skal vekk. Så da får vi bare konsentrere oss om å vinne kampene.

- Rosenborg har tidligere gått videre på bortemål. Dere har ikke lenger den fordelen.

- Nei, det har vi ikke. Men det er uansett likt for begge lag.

- Hva var kampplanen mot Tromsø?

- Vi hadde en plan om at vi måtte tørre å spille fotball og la dem springe mellom. Vi vet at vi skaper sjanser, og vi scoret tre fine mål. Alt er på riktig vei nå.

- Det var den første seieren i år på kunstgress.

- Det er viktig det òg. Vi trenger ikke å underholde vanvittig på bortebane, men vi må levere. Det kommer seg litt og litt. Vi må bare ha fokus på at vi skal prestere bedre og bedre og vinne flest mulig fotballkamper.

- Hva tenkte du da Tromsø tok ledelsen?

- Det er litt unødvendig. Tromsø får trykket oss litt, men det er litt for enkelt mål. Det kommer en ball inn bak, og det blir vendt motsatt. Hvis du ser i ettertid, så er han litt heldig: Det er ikke meninga at han skal "touche seg" så langt inn i 16-meteren. Men vi blir litt for passive hele veien fra vi mister ballen til de får en halvveis kontring på oss. Det er for dårlig.

- Vi kommer igjen og viser moral. Vi får 1-1 til pause. Når vi i 2. omgang får 2-1, kontrollerer vi. De skaper ingenting bortsett fra på slutten, når de kan få 3-2. Vi er fornøyde med at vi tar tre poeng borte og scorer tre mål.

- Å snu en bortekamp er sterkt.

- Ja, det er viktig. Hvis du ser på statistikken, så har vi slitt i Tromsø mange ganger.

- Forrige seier var for fire år siden.

- Det kan godt hende. Jeg har bare vært med og tapt her oppe tidligere. Det er godt å vise at vi kan kontrollere kampen i stedet for at det blir "Hawaii" sjøl om vi leder. Vi slipper oss ikke for langt ned. Vi klarer å stå høyt oppe. Når Tromsø slår mye langt, glir ballene inn til André.

- Begynte dere å tenke på kampen på torsdag på slutten?

- Vi er den troppen som vi er. Vi har et par unggutter, som sitter klare på benken og som nok har lyst til å være med, men vi må konsentrere oss om hver enkelt kamp. Det var lenge til torsdag.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi får konsentrere oss om å vinne kampene» i forumet! Diskutér «- Vi får konsentrere oss om å vinne kampene» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb