English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2022
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Landslagsspillerne må likevel i karantene
Skrevet av Thomas Myren, 30. mai 2021, 12:53

Rosenborg reagerer på at lovnaden om unntak ikke stemte.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg syns det har vært en merkelig kommunikasjon. De sier at de skal ha særregler for våre spillere, men de får likevel karantene. Det syns jeg er veldig dårlig kommunisert av Norges Fotballforbund; at de ikke opplyser om dette med det samme de tar ut spillerne, uttaler Åge Hareide til rbkweb.no.

I forbindelse med uttaket til privatlandskampene mot Luxembourg og Hellas ble det opplyst at regjeringa hadde gitt lovnad om at spillerne ved hjemkomst fra Spania skulle slippe innreisekarantene innført for å hindre smitte av koronaviruset.

Oppdatert § 6f i forskriften om smitteverntiltak reduserer derimot bare karantenetida fra minimum sju til minimum tre dager:

«Følgende personer er unntatt fra innreisekarantene i arbeidstiden når de har testet negativt for SARS-CoV-2 på test tatt ved ankomsten til Norge og på PCR-test tatt tidligst tre døgn etter ankomsten: (...) norske profesjonelle fotballspillere som vender tilbake fra landslagsoppdrag i utlandet. Det samme gjelder utenlandske landslagsspillere som er ansatt i norske fotballklubber, spiller for hjemlandets landslag og har rett til å reise inn i Norge.»

Det betyr at Kristoffer Zachariassen og André Hansen ikke kan trene med klubblaget den første perioden etter returen fra Malaga om ei uke.

- Vi mister spillerne våre i tre dager - mandag, tirsdag og onsdag. Vi har Kristoffer og André tilbake først på torsdagen, konstaterer Hareide, vel vitende om at bortekamp mot Strømsgodset venter søndag 13. juni.

Samme regelverk gjelder også Carlo Holse, som sammen med Danmark spiller kvartfinale mot Tyskland i U21-EM allerede i morgen kveld (klokka 21 på NRK3).

- Carlo får også disse tre dagene som de andre får, påpeker Hareide.

Dino Islamovic ble derimot ikke med i troppen til Montenegro mot Bosnia-Hercegovina og Israel fordi den omtalte lovnaden om unntak fra innreisekarantene kom for seint.

- Vi hadde sagt nei hvis han hadde blitt tatt ut, men de forsto selv at det ble vanskelig å få ham med. Jeg tror de skjønte på forhånd at han ikke kunne være med. Også var han skadd en periode, og han er nylig tilbake igjen. Da uttaket skjedde, var Dino skadd. Så han var uaktuell uansett på det tidspunktet, kommenterer Hareide.

16. juni blir 2. kvalifiseringsrunde til nye Europa Conference League trukket. Den nevnte forskriftsendringa gjelder i motsetning til i fjor høst ikke klubbkamper.

- Det er ingenting som er avklart der. Vi kan risikere at vi enten ikke kan delta eller at vi må i karantene. Da må terminlista skrives om. Det er ganske håpløst, syns Hareide.

- Dere ønsker karanteneunntak på plass snarest mulig?

- Ja, hvis vi skal spille europacup får vi ellers ikke lagene inn i Norge. Hvis vi reiser ut, så kommer vi ikke selv inn igjen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Landslagsspillerne må likevel i karantene» i forumet! Diskutér «Landslagsspillerne må likevel i karantene» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2022 RBKweb