English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Nå skal moroa begynne!
Skrevet av Thomas Myren, 4. mai 2021, 07:30

André Hansen gleder seg til å sparke i gang sesongen mot Vålerenga.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det skal bli deilig! Det har vært lenge å vente. Nå skal moroa begynne! Det handler bare om å samle energi, som vi kan sprudle ut på søndag, smiler Hansen til rbkweb.no.

Det viktigste i Oslo blir naturligvis å ta de første tre poengene for året. Seier vil samtidig bli en fin revansje etter 0-1-tapet før jul, som i praksis gjorde at bronsen glapp til nettopp Vålerenga.

- Ja, vi kom bak dem i fjor. Det er et lag som er spådd å være i toppen, og de har sett bra ut i de få treningskampene som de har spilt. Det blir en spennende fotballkamp. Vi håper å komme i gang med tre poeng, kommenterer burvokteren.

- Hvor viktig er det å få en god start på serien?

- Vi ser hva som møter oss i de første kampene. Får vi en god start, har vi kommet godt i gang med tanke på ambisjonene om å være i toppen og kjempe om seriegull.

- Samtidig vet man at om man taper serieåpninga, så er det 29 kamper etterpå. Vi hadde blant annet et tap i Skien i 16 før vi nesten ikke tapte igjen. Det handler om å takle det.

- Det ble tap for Ranheim i den siste treningskampen.

- De første 20 minuttene syns jeg er veldig bra. Det var da Ranheim scoret, og det taklet vi ikke veldig bra. Derfra er det bare rotete. Det er helt fortjent at Ranheim går av med seieren. De har klart flest sjanser totalt sett og særlig i 2. omgang - først og fremst på kontringer, som de skaper gjennom godt forsvarsspill og ditto dårlig angrepsspill av oss. De får kampen litt inn i sitt spor.

- Håpet blir dermed at en dårlig generalprøve gir en god premiere?

- Ja, første gang jeg vant seriegull, så tapte vi 2-4 mot Viking i Stavanger. Men vi liker ikke å tape fotballkamper. Mantraet før de få treningskampene vi skulle spille, var at det handlet om å vinne. Da liker vi ikke det som skjer mot Ranheim.

- Vi må takle at vi får en i mot, selv om det har vært "clean sheets" i tre kamper. Vi må også takle å tape den første seriekampen. Alt vi har gjort i fem måneder er ikke forgjeves. Men det er en mental bit. Derfor blir det spennende å se inn mot søndag om vi responderer godt på det som skjedde.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Nå skal moroa begynne!» i forumet! Diskutér «- Nå skal moroa begynne!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb