English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi valgte å stenge av høyresida til Odd
Skrevet av Thomas Myren, 5. oktober 2020, 00:02

Kristoffer Zachariassen ble plassert som venstreving for å ødelegge.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Han har spilt kant i Sarpsborg også. Han hadde to oppgaver i dag: Den ene var å hjelpe til når vi presser Odd sånn som vi gjør. Vi valgte å stenge av høyresida til Odd fullstendig, begrunner Åge Hareide.

- Espen Ruud ligger bak veldig mange innlegg, assists og scoringer for Odd - seinest i Haugesund. Hvis du slipper ham fritt til på høyresida, blir det ofte scoringer på hans innlegg. Det er god kvalitet på alt han gjør. Hvis han får Zachariassen på seg, får han ikke så mye frithet til å komme framover. Pluss at han må passe på ham den andre veien.

- Samtidig kunne Zachariassen komme inn og hjelpe til i midtbaneleddet. Da får vi flertall der inne. Det var bakgrunnen for å bruke ham der.

- Vil du fortsette å bruke ham der?

- Det får vi se.

- Hvordan oppsummerer du kampen?

- I 1. omgang var vi litt for langt i fra dem i presset. Vi jobbet ikke samlet nok defensivt, sånn at vi kunne erobre ballen. Men vi hadde veldig god kontroll på dem, og de skapte veldig lite i sitt spill. Det er veldig viktig å være kontrollerende i spillet, og det var vi. Alle spillerne løste sine taktiske oppgaver på en fin måte.

- Hva gjorde dere bedre etter pause?

- Vi fikk til et mye bedre press på Odd. Vi fikk jobbet samtidig og samlet presset vårt. Vi overlot ballen veldig mye til Steffen Hagen. Når han som høyrebeint venstre midtstopper spiller oppspill, blir det ofte ut mot venstre. Da kunne vi flytte over og presse samtidig. Det funket mye bedre i 2. omgang enn i 1. omgang.

- Vi hadde enda flere muligheter enn de fire målene som vi scoret, men vi var veldig effektive for en gangs skyld.

- Måtte du bytte høyreback etter at Hedenstad ga seg mot PSV, eller var det et taktisk valg av Reitan?

- Vi måtte ikke. Men Erlend har trent godt, og vi har snakket med Vegar om det. Vegar har spilt de siste kampene og gjort det godt, men Erlend har også et veldig potensial. Vi vil veksle litt i den posisjonen. Jeg syns Erlend kom veldig godt ut av det.

- Han scoret det første målet.

- Ja, blant annet. Han lå også bak store muligheter i 2. omgang. Han kombinerte fint med Carlo Holse på høyrekanten. Jeg er veldig godt fornøyd med de to.

- Det var flere gode angrep bak målene.

- Det syns jeg absolutt. Vi rullet opp og doblet på kant. Det har vi prioritert treningsmessig i det siste. Erlend var veldig aktiv. Carlo gjorde også en fin jobb. Og Zachariassen scorer mål uansett hvor han er hen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi valgte å stenge av høyresida til Odd» i forumet! Diskutér «- Vi valgte å stenge av høyresida til Odd» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb