English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ventspils - Rosenborg 1-5
Skrevet av Thomas Myren, 17. september 2020, 16:12

RBK ble tidlig tatt av vinden. men snudde til den største borteseieren i europacup i historien.

- En prøvelse å spille i den vinden

- Jeg har aldri spilt fotball i sånn vind før. Det var konstant storm i vindkastene hele tida. Det var en prøvelse for spillerne å spille i den vinden, slo Åge Hareide fast overfor VG.

Det var ikke bare stiv kuling som gjorde at det ble uvante forhold i 2. runde av europaligakvalifseringa. Fordi Ventspils mangler flomlys, valgte Rosenborg å droppe den sedvanlige treninga på kamparenaen i går kveld og heller bo i Riga. Til gjengjeld gjorde tidlig avspark at laget allerede i kveld kan fly hjem fra Liepaja, der den gamle borterekorden med 4-1-seier ble satt - mot nettopp Ventspils på mer eller mindre nøytral bane i 2003.

Gustav Valsvik erstattet lyskeskadde Tore Reginiussen, mens Carlo Holse og Dino Islamovic ble foretrukket framfor Gjermund Åsen og Torgeir Børven i klassisk 4-3-3-formasjon etter forsøket med snudd midtbane mot Strømsgodset.

Etter fem minutter ble RBK-forsvaret lurt av motvinden. Yevgeny Kozlov sprang fra Vegar Eggen Hedenstad og satte ballen forbi André Hansen.

- Vi var ukonsentrerte på den første muligheten, og den utnyttet de, konstaterte Hareide.

Ut av intet fikk Samuel Adegbenro straffespark, da Giorgi Mcedlisvili traff ham i stedet for ballen i et forsøk på å klarere et ufarlig innlegg. Islamovic revansjerte seg etter bommen i Mjøndalen og skjøt hardt og midt i mål.

Det var lenge få sjanser, men bortelaget fikk etter hvert kontroll på både vinden og motstanderen. Holse fanget klareringa av sin egen pasning og tuppet ballen til Anders Konradsen, som med venstrefoten fra 25 meter vartet opp med et langskudd inne ved stolperota!

Så fikk Adegbenro feilaktig et mål annullert fordi Islamovic sto på streken uten å forstyrre keeper. På overtid før pause var Holse igjen servitør: Islamovic headet i brystet på Andrejs Sahņevics, før han skjøt returen mellom føttene på keeper Dele Alampasu og i nettet.

- Å komme tilbake på utebane i Europa - uansett hvem du spiller mot, kan være tøft - spesielt i disse forholdene. Men spillerne håndterte det veldig godt, kom tilbake og fikk en komfortabel ledelse til pause. Da kunne vi spille i medvind og kontrollere kampen i 2. omgang, oppsummerte Hareide.

Etter en drøy time havnet Islamovic i løpeduell med Dmitrijs Litvinskis, som brukte hånda(!) for å bokse ballen tilbake til egen keeper. Soleklart rødt kort og frispark fra 20 meter. Holse skrudde ballen på innsida av den feiloppstilte muren, tilbake mot nærmeste stolpe og i mål.

Emil Ceide hadde for første gang selskap av tvillingbror Mikkel på benken, men han erstattet i 2. omgang Adegbenro, som fikk en smell i lysken. Vingtalentet la inn før det siste målet: Ventspils fikk aldri klarert, og Kristoffer Zachariassen snappet ballen og trillet den under keeper.

De siste 20 minuttene ble en transportetappe på vei mot rekordseier og avansement. Neste torsdag er Alanyaspor motstander i 3. runde. Siden tyrkerne slipper innreisekarantene, kan kampen bli spilt på Lerkendal.

PS! Pa Konate og Warren Kamanzi var med til Latvia, men de to backene ble ikke med i den endelige kamptroppen. Pål-André Helland var igjen hjemme med skadd akilles.

PPS! Ingen norske journalister var til stede fordi Latvia har innført innreisekarantene for reisende fra Norge. Det var i praksis umulig å søke om unntak for arbeidsreise på grunn av lang saksbehandlingstid.

Kampfakta

Ventspils1-5Rosenborg
Yevgeny Kozlov 5Dino Islamovic str. 15, 45
Anders Konradsen 37
Carlo Holse 64
Kristoffer Zachariassen 71

Torsdag 17. september 2020 14:15 (15:15 lokalt)
Europaliga 2. kvalifiseringsrunde, Ventspils Olimpiskais Stadions, Latvia
ingen tilskuere og vist på adressa.no og vg.no

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Erlend Reitan, Even Hovland, Gustav Valsvik, Vegar Eggen Hedenstad - Anders Konradsen (Gjermund Åsen 72), Per Ciljan Skjelbred, Kristoffer Zachariassen - Carlo Holse, Dino Islamovic (Torgeir Børven 90), Samuel Adegbenro (Emil Ceide 57)

Gult kort RBK: Dino Islamovic

Ubenyttet reserve: Julian Faye Lund, Mikkel Ceide, Edvard Tagseth og Filip Brattbakk


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ventspils - Rosenborg 1-5» i forumet! Diskutér «Ventspils - Rosenborg 1-5» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb