English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det blir fantastisk spennende
Skrevet av Thomas Myren, 15. september 2020, 07:52

For siste gang kan Rosenborg kvalifisere seg for europaligaen uten å være regjerende seriemester.


Foto: Thomas Myren


Futbola Klubs Ventspils


Stiftet: 1997
Hjemby: Ventspils, Latvia
Hjemmebane: Ventspils Olimpiskais Stadions
Meritter: 6 seriemesterskap og 7 cupmesterskap
Forrige sesong: 3. plass
fkventspils.com
Statistikk i e-cup
- Det blir fantastisk spennende, innleder Åge Hareide til rbkweb.no.

Neste høst blir Europa Conference League innført som tredje nivå. Fordi Norge ikke har bedre enn 22. plass på nasjonsrankinga, får norgesmesterne og de to medaljelagene i serien heretter bare mulighet til å kvalifisere seg for den nye turneringa. Seriemesterne får sjansen dersom de blir slått ut av kvalifiseringene til både mesterliga og europaliga.

Såfremt at Bodø/Glimt ikke rakner totalt, stanser dermed europaligarekka til Rosenborg i høst. Forhåpentligvis blir det en fjerde deltakelse på rad.

Breidablik er allerede enkelt slått ut. I 2003 hindret ryggproblemer Hareide fra å være med til Latvia, men torsdag leder han laget mot Ventspils i 2. runde.

- På utebane må du være forsiktig. Du må spille klokt og taktisk for å kunne ta hjem seieren. Ett mål er nok, påpeker den nygamle treneren.

Rosenborg har valgt å trene i Trondheim i morgen klokka 11 i stedet for på kamparenaen, som mangler godkjent flomlys. Charterflyet til Riga har avgang klokka 15.

Ved avansement venter Alanyaspor neste torsdag - forhåpentligvis på Lerkendal. Det avhenger av at tyrkerne slipper innreisekarantene. Alternativt må kampen bli spilt på nøytral bane i utlandet.

Trekninga av 4. runde foregår fredag klokka 13. Der er ikke RBK lenger seedet. Tottenham, Basel, Wolfsburg og mange tidligere motstandere er i øyeblikket blant mulighetene, men lagene blir i forkant delt inn i puljer.

- Det er viktig at vi henger med i serien også. Det er det vi skal i Rosenborg; vi skal ha viktige kamper, kommenterer Hareide.

Forhåpentligvis blir det ukentlige kvalifiseringskamper og seriekamper i tre uker på rad. Sjøl om spillerne er vante til tøft program etter 16 seriekamper og tre treningskamper på tre måneder før landskampspausen, er sjefen bevisst på utfordringa:

- Det har allerede meldt seg en del skader på grunn av belastning på spillertroppen. Det kan være skader som kommer på grunn av at det blir spilt mye kamper. Det er muskelskader, og det er et klassisk eksempel på overbelastning, konstaterer Hareide i Teknisk sone.

- Det viktigste av alt er å passe på spillerne og få oversikt over hvorfor vi får skader. Hvorfor får en spiller muskelskade? Vi skal kunne være i forkant og stoppe det før det kommer så langt. Det blir veldig, veldig viktig.

- Vridninger og sånne ting kan skje uansett - med hvem som helst og når som helst. Overanstrengelse av muskler vil være den største hodepinen med mye kamper og mye trening.

- Den fysiske treneren får en veldig viktig i rolle i det å porsjonere ut og styre treningene for å belaste riktig. Vi må få rettet på ting hvis vi må det og få trent, samtidig som at vi ikke trener for mye. Du vet at kampene tar mye ut av spillerne.

- Intensitetsstyring og restitusjon blir utrolig viktig. Vi må få spillerne inn i den rutinen som er best for dem med tanke på søvn, hvile og mat. Hvordan vil de ha det? Alt dette ville jeg snakke med spillerne om: Hvordan føler de at disse tingene er nå? Nå har de hatt en halv sesong med intensivt med kamper, og det må vi prøve å høste erfaring av.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det blir fantastisk spennende» i forumet! Diskutér «- Det blir fantastisk spennende» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb