English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Norgesmesterskapet er avlyst
Skrevet av Thomas Myren, 10. september 2020, 16:16

Ingen kongepokal i fotball blir delt ut i år.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Fortsatt uvisst om cupen spilles (07.07.20)

I forbindelse med at all idrett ble midlertidig forbudt etter utbruddet av koronaviruset 12. mars ble kvalifiseringa avlyst. Allerede i april ble det diskutert mulig løsning med bare 32 deltakere fra eliteserien og 1. divisjon, men avgjørelsen har drøyet så lenge at det nå ikke ble mange nok ledige kampdager før jul.

- 2020 er et unntaksår for samfunnet og for norsk fotball. For første gang i historien, med unntak av krigsårene, er det ikke mulig å gjennomføre et normalt norgesmesterskap for herrer, konstaterer NFF-president Terje Svendsen overfor fotball.no.

Det ble ikke kåret norgesmester i 1941-44, men ellers har kongepokalen vært delt ut hvert år siden 1902.

- NFF har hele tiden hatt som mål å få i gang hele fotballen. Når myndighetene ikke har gitt grønt lys for trening og kamp for alle, kan NM i 2020 uansett ikke gjennomføres med at breddeklubbene får delta. Etter en helhetsvurdering er dessverre konklusjonen at årets norgesmesterskap for herrer avlyses, begrunner Svendsen videre.

Det er likevel ikke gitt at plassen til norgesmesteren i kvalifiseringa til nye Europa Conference League i stedet tilfaller 4. plass i serien.

- Det settes nå ned et utvalg som vil bestemme cupens format neste år, forteller NFF-konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Eurosport.

Et alternativ er å gjennomføre alle sju rundene inkludert finalen fra mars til mai med trolig inspirasjon fra opplegget i Sverige. I så fall vil norgesmesteren 2021 ta den nevnte kvalifiseringsplassen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Norgesmesterskapet er avlyst» i forumet! Diskutér «Norgesmesterskapet er avlyst» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb