English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Tenkte skjebnen ikke vil at jeg skal få det til
Skrevet av Thomas Myren, 1. august 2020, 16:35

Erlend Reitan så ut til å kunne utkonkurrere Vegar Eggen Hedenstad, da han plutselig ble skadet før seriestart. Nå er situasjonen motsatt.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det var nesten sånn at jeg tenkte at skjebnen ikke vil at jeg skal få det til. Det var fryktelig kjedelig, men det er en del av det, uttaler Reitan til rbkweb.no.

- Kampene kom så tett, at det å være ute i fire uker gjorde at jeg mistet sju-åtte kamper. Det er litt verre enn å miste tre-fire kamper.

- Var det en ordentlig strekk på framsida av låret?

- Det var ikke veldig vondt. Jeg fikk den ei uke før seriestart og trodde at jeg skulle bli klar til seriestart, men de siste prosentene kom ikke tilbake. Si at jeg var på 85 prosent. Det var frustrerende. Nå kjenner jeg ingenting, og det er bra.

Etter at Hedenstad skadet leggen mot Sandefjord har Reitan spilt to og en halv kamp som høyreback. I morgen fortsetter han mot Odd.

- Kampformen min har vært svært rusten etter skaden. Jeg har slitt litt med å akseptere det. Jeg forventer sjøl at jeg skal være i form. Guttene har backet meg og sagt at det er helt naturlig, forteller Reitan.

- Jeg føler at det kommer mer og mer. 2. omgang mot Viking er nok det beste jeg har gjort - kanskje sammen med resten av laget. Så det er noe å bygge videre på. Men jeg er fortsatt et stykke fra det jeg forventer og det som jeg hadde inne i fjor.

- Du startet mange treningskamper. Regnet du med å starte i serieåpninga?

- Det er helt ærlig mer rundt at det er litt trykk på det der med meg og Vegar, men det var en baktanke med at jeg signerte rett før seriestart. Jeg hadde lyst til å gjøre et lite statement. Så ble det ikke sånn.

- Men kampene er så tett, og belastninga som back i Rosenborg er ekstrem. Så at jeg og Vegar kommer til å spille begge to, er jeg helt overbevist om. Jeg er ikke noe bekymret for det.

- Du har likevel lyst til å prøve å holde Hedenstad ute av laget når han er tilbake?

- Ja, sånn er jo dette gamet. Vegar vil spille, og jeg vil spille. Men til syvende og sist tror jeg at vi trenger begge to.

- Du hadde et fint innlegg på det siste målet mot Viking.

- Jeg får ballen ganske smalt og ser at Torgeir vinker litt. Jeg prøver bare å sette fart i ballen, og håper at han kommer først på den. Det forventes jo at det bidras fra backene i Rosenborg, så jeg er veldig fornøyd med at Torgeir klarte å sette den.

- Så lenge at dere spiller med innovervinger, er det dere på backene som må slå innlegg.

- Det er det. Jeg syns det har vært litt vanskelig tidligere i år fordi overlap-ene våre har måttet være på 70 meter fordi vi har hatt så korte angrep. Det har vært vanskelig å komme seg i gode posisjoner som back.

- I 2. omgang mot Viking hadde vi mye lengre angrep. Da får vi flyttet laget høyere, og da er det lettere å bidra som back.

- Etter at Henriksen tok over var dere først best på bortebane. Nå er dere best på hjemmebane. Hva skal til for å vinne på bortebane igjen mot Odd?

- Vi prøver å ta små steg hele veien, som gjør at vi skal ligne mer og mer på det Rosenborg skal gjøre. Vi har lyktes litt, og så har vi feilet litt. Det har vært litt fram og tilbake.

- Jeg syns 2. omgang mot Viking var bra. 1. omgang var riktignok katastrofal, men vi må bare bygge videre på andreomgangen. Da tror jeg at vi blir vanskelige å stoppe.

- Det handler igjen om å bygge ei seiersrekke?

- Det er akkurat det. Vi må få ei rekke å bygge på. Det trenger vi.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Tenkte skjebnen ikke vil at jeg skal få det til» i forumet! Diskutér «- Tenkte skjebnen ikke vil at jeg skal få det til» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb