English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Han er en mønsterelev
Skrevet av Thomas Myren, 21. juli 2020, 12:35

Edvard Tagseth er nytt alternativ som midtbanesjef.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er artig å få spille sentralt og prøve seg der, smiler Tagseth til rbkweb.no.

Trond Henriksen skryter av 19-åringen:

- Eddi har vært veldig, veldig god på trening. Han har vært litt inn og ut av laget, men han har fått veldig mange minutter - og det har han fortjent. Han er en mønsterelev i forhold til læring, oppførsel og holdninger - både på og utenfor banen. Eddi syns jeg spiller jevnt godt.

- Hvilke ferdigheter har han som sentral midtbanespiller?

- Han er hurtig med ballen og en gjenvinningsspiller. Taper han ballen, så vinner han den fort igjen. Han er kvikk i føttene.

- Jeg kunne ha ønsket at han hadde vært enda litt bedre til å vende spillet, true og komme til skudd, men vi kan ikke ha alt med en gang. Han klarer seg fint.

Tagseth styrte Rosenborg-midtbanen for første gang mot Sandefjord etter at Marius Lundemo meldte overgang til APOEL to uker på forskudd.

Men allerede mot Haugesund blir konkurransen trolig større: Per Ciljan Skjelbred er nemlig snart friskmeldt etter å ha slitt med leggen siden overgangen fra Hertha Berlin for tre uker siden. Spørsmålet er om den tidligere landslagskapteinen er aktuell fra start eller bare som reserve på søndag.

- Per er tilbake, og jeg kan ikke regne med å starte foran ham. Han er en utrolig god spiller, som fortjener å starte hver eneste kamp. Vi får se hvor mye han skal spille. Hvis jeg skal steppe inn på den plassen, er jeg mer enn klar for det, kommenterer Tagseth.

- Skjelbred begynner likevel å bli gammelkall i forhold til deg. Så han kan trolig uansett ikke spille alle kampene framover?

- Det skal jeg ikke svare på. Han er en fit fotballspiller, så jeg tror det er opp til ham sjøl hvor mye han spiller. Jeg kan spille både der og som indreløper.

- Men så lenge at Trondsen spiller venstreback og Konradsen er tilbake som indreløper, er det kanskje mindre konkurranse sentralt?

- Det er mulig. Det er greit for meg om det er der jeg kommer til å bli brukt. Det er artig å få spille der.

- Du spilte også sentralt på midtbanen på juniorlaget til Liverpool, men i hvilken posisjon?

- 4-2-3-1. Da hadde jeg en til på sida av meg. Vi varierte på hvem som gikk opp og ned. Men jeg trives veldig godt også når jeg er alene som et lite anker. Jeg får i hvert fall prøve å styre spillet.

- Hvordan syns du det gikk mot Sandefjord?

- Jeg syns jeg gjør en god 2. omgang. Jeg vinner mye dueller, har ballen en del og har pasninger, som jeg er fornøyd med.

- Men 1. omgang er jeg ikke fornøyd med. Da er jeg på etterskudd i de fleste duellene. Jeg får ikke ballen så mye som jeg har lyst til, og jeg finner ikke de riktige posisjonene. Det er litt mye styr. Det er også et tidlig gulkort, som ikke er bra.

- Det var samtidig vanskelig å finne folk å spille til?

- Ja, det er en 1. omgang der laget ikke fungerer helt. Vi får ikke satt opp midtbanen og fronttrioen i posisjoner. Vi stresser med å gjøre det, men det blir at vi spiller ballen bak og prøver å tvinge det fram. Det går ikke.

- Vi må være mer tålmodige. Du ser i andreomgangen at når vi prøver å spille dem ut, så funker det ganske ofte når de trekker over og vi vrir motsatt. Det må vi gjøre mer. Vi løfter oss i andreomgangen.

- Men vi slipper dem til altfor lett. Det er en kamp som vi skal punktere. Når de får 2-1, så er det de som presser oss. Sånn skal det ikke være på Lerkendal mot Sandefjord.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Han er en mønsterelev» i forumet! Diskutér «- Han er en mønsterelev» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb