English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg selger Meling
Skrevet av Thomas Myren, 4. juli 2020, 12:21

Birger Meling er ferdig på Lerkendal.


PAKKET OG KLART: Meling etter treninga på torsdag, som ble hans siste i RBK.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Meling til Nimes (11.06.20)

- Han er på medisinsk undersøkelse i en annen klubb, bekrefter Mikael Dorsin overfor rbkweb.no.

Den sportslige lederen vil ikke røpe hvilken klubb som kjøper Meling, men ifølge L'Equipe er forsvarsspilleren enig med franske Nimes om en treårsavtale.

Kontrakten hans i Trondheim går ut ved nyttår, og Rosenborg selger for å få penger for ham.

- Vi visste hele tiden at det trolig kom til å skje noe i sommer - både for vår og hans del. Vi forventet et tilbud, men alt må veies: Hvor mye penger trenger vi for å selge, og hva vil han sjøl? Hva er viktigst? Hvilke spillere har vi her - er det noen som kan ta over? forklarer Dorsin.

Anders Trondsen er utpekt som intern erstatter. Rosenborg kommer altså ikke til å ha en utpreget venstreback i troppen fram til det neste overgangsvinduet åpner 8. september.

- Trondsen har vist seg fram veldig bra. Vi har hatt planer og tanker hele sesongen om at det kunne skje. Oså Eddi kan steppe inn der. Så får vi se hva gjør framover. Men jeg syns Trondsen er en av dem som har sett best ut i kampene, kommenterer Dorsin.

- Men vurderte dere å hente ny venstreback før overgangsvinduet stengte på tirsdag?

- Vi har tenkt tanken, men alltid handler det om timing. Og det er ikke bare å hente en spiller for å hente en spiller. Du må få den som du vil ha. Vi får ta ei vurdering og se hvordan det går.

- Samtidig må vi tro på dem som vi har. Vi begynner å bygge opp noe bra. Det har sett bedre ut de siste to kampene. Trondsen klarer seg veldig bra på venstre back.

- De fleste overgangsvinduene rundt om i Europa vil være åpne i september. Var det aktuelt å beholde Meling fram til da?

- Nei.

- Så hovedvurderinga var hvor mye dere fikk for å selge nå kontra å beholde ham ut sesongen?

- Det er klart at det var det. Han hadde fortsatt kontrakt. Men vi er fornøyde.

Birger Meling fikk med seg 129 kamper og fire mål for Rosenborg etter overgangen fra Stabæk for fem millioner kroner i 2017. Avskjedskampen endte sørgelig med utvisning og tap mot Bodø/Glimt forrige torsdag.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg selger Meling» i forumet! Diskutér «Rosenborg selger Meling» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb