English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vil gi oss et boost
Skrevet av Thomas Myren, 8. juni 2020, 07:54

Eirik Horneland vurderer midtbanen og angrepet før seriestart.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Har Zachariassen vært enda bedre enn forventet?

- Nei, han har vært akkurat så god som vi visste! Han har akkurat den spisskompetansen som vi trengte. Han utfyller Pål på en veldig god måte. De har begynt å få et godt samspill og har komplementære ferdigheter. Også er han sterk på å komme seg inn i boksen på innlegg fra motsatt side og kommer til å gjøre mye mål.

- Var planen at han egentlig skulle konkurrere med Jensen?

- Det hadde begynt å komme signaler på at Mike kunne tenke seg noe nytt. Samtidig trengte vi å få tak i en målscorer. Vi hentet Kristoffer først og fremst fordi han er en målscorer som indreløper, som minner meg veldig om Konradsen i spillestil. Han minner meg òg veldig om Roar Strand i sin tid. Han er en veldig tydelig rollespiller i 4-3-3.

- Skjelbred ser ut til å bli spilleklar innen overgangsvinduet stenger.

- Det er vi veldig glade for. Det som kan ødelegge for det, er hvis sesongen i Tyskland blir forlenget: Hvis lagene må i karantene, kan kampene bli utsatt. Men i utgangspunktet klarer vi å få registrert Per før 30. juni.

- Hva vil han tilføre midtbanen?

- Vi får en kampklar spiller, som har spilt godt i mange kamper nå. Han ser ut til å være i veldig god form ut i fra det som vi ser i TV-ruta. Det vil gi oss et boost.

- Forstår du at Lundemo er skeptisk til å forlenge kontrakten ut i fra signalene så langt i år? Trondsen ble først foretrukket sentralt på midtbanen, og nå kommer Skjelbred.

- Ja, men jeg syns at jeg og Marius har en bra dialog. Marius er i en alder der han må ha bra med spilletid. Det er litt av det samme for ham som med Trondsen: Han har ikke tatt helt ut potensialet sitt i Rosenborg med bakgrunn i at han ikke har fått trent og spilt med kontinuitet på grunn av skader.

- Han var en veldig viktig faktor for oss i fjor i den gode perioden på sommeren, da vi spilte Champions League-playoff og kvalifiserte oss for Europa League. Men han har enda mer å ta ut hvis han holder seg skadefri over tid. Både han og Trondsen har masse som de ikke har fått vist det rosenborgske publikummet.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Ville Tagseth vært et klarere valg i seriepremieren om den hadde vært 5. april som planlagt, med tanke på at Konradsen har fått mer tid på seg?

- Tagseth kommer til å spille mye. Han er en veldig moden unggutt, som jeg syns har sklidd veldig godt inn i gruppa. Han har bare blitt bedre og bedre. Jeg syns han var «så där» da han kom i fjor sommer. Da var han utrent og ikke i form.

- Sakte, men sikkert spilte han seg veldig i form. PSV-kampen startet han helt fortjent med bakgrunn i det han hadde gjort gjennom høsten og på øktene. Så han spilte seg inn på laget. Det var ikke fordi vi skulle være hyggelige med ham, men det var fordi han fortjente det. Det var ingen som var bedre enn ham i den posisjonen da.

- Jeg syns han har gjort det samme i vinter: Han har jobbet ekstremt godt og var den desidert beste i januar. Han har hatt en litt fallende kurve, men nå er han på vei opp igjen. Jeg tror at en av styrkene til Edvard er at han er fleksibel som fotballspiller, noe som gjør at han kommer til å få mye spilletid for Rosenborg.

- Hvordan er formen til Konradsen, som rakk å spille et par treningskamper i vinter etter akillesoperasjonen?

- Jeg tror alle kontinuitetsbærerne til Rosenborg – André, Tore, Pål og «Kon» – har hatt godt av ei lang oppkjøring. For de har spilt ekstremt mye kamper i mange sesonger på rad. Det å få kroppene på plass og mye, god trening på feltet, tror jeg har gjort godt for dem både fysisk, teknisk og mentalt. De har fått restartet seg, jobbet godt og automatisert mange ting på feltet.

- Hva tenker du om situasjonen til Åsen?

- Han har gjort det fint i vinter. Han er veldig nøyaktig i treningsarbeidet og står på veldig. Det er tøff konkurranse på midtbanen, men han er absolutt med og konkurrerer.

- Han fikk ikke den comeback-sesongen som han hadde håpet på.

- Nei. Det henger nok litt sammen med at han litt for ofte var utilgjengelig til kamp. Men han spilte masse kamper i Europa. Også i den beste perioden vår fikk han spille en del indreløper – sånn som borte mot Maribor og mot Linfield. Men vi håper at han skal komme enda sterkere i år.

- Adegbenro er en annen spiller som har hatt godt av utsatt seriestart?

- I år igjen har han hatt veldig godt av det. I fjor var det enda verre. I år har det vært bedre, og de siste dagene syns jeg han har sett veldig skarp ut. Han òg trenger kontinuitet i treningsarbeidet sitt. Han har vært for mye småskadet og av og på. Vi ser at hver gang han får kontinuitet, så blir han skarp.

- Hva forventet du av ham i år?

- At han er enda mer stabil enn i fjor. Toppene hans i fjor var bra. Han var best da vi spilte mye kamper gjennom sommeren. Det nivået han er innom når han er på sitt beste, er på topp eliteserienivå. Han kan òg hevde seg i europeiske kamper. Får han kontinuitet, får vi ham tilbake der.

- På motsatt side ble Helland vraket i favør Akintola i fjor.

- Jeg syns Pål er gnistrende god nå. Han har funnet tilbake til den beste perioden sin. Igjen er kontinuitet helt avgjørende for å spille god fotball. Du er nødt til å være skadefri over tid for å få kontinuitet i treningsarbeidet og kamphverdagen. Der er Pål nå.

- Han skulle starte hjemme mot LASK Linz i fjor, men da var han syk. Siden det har han vært tilgjengelig. Han var god mot Ranheim og PSV og i treningskampene i vinter. Jeg syns Pål er tilbake der han var. Han har hatt to sesonger der han har vært under der han var i 2015 og 2016.

- Var dere likevel forberedte på at Helland kunne forsvinne i januar?

- Det kunne ha skjedd. Vi jobbet hardt for å overbevise ham om at han skulle bli. Vi var veldig glade da han ble. Vi syns han har et veldig godt spillehumør nå: Han er veldig positiv innad i gruppa og veldig «på plass».


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hvordan skal dere utnytte ferdighetene til Islamovic som ny midtspiss?

- Det handler om å automatisere bevegelsene rundt ham. Han er en veldig dyktig fotballspiller og kan gjerne spille på andre- og tredjebevegelsen og ikke alltid på førstebevegelsen. Han er sterk i mottakene og dyktig relasjonelt.

- Så må vi jobbe med hodespillet hans i boksen og de enkle «tap in»-målene. Han er dyktig på å sette «kremmerhus», men vi må få ham til å bli en notorisk avslutter både langs bakken og i lufta.

- Men han jobber godt. Han fikk nok et treningssjokk da han kom til oss fra Östersund og fikk en liten «down»-periode på slutten før det ble stengt ned. Men han er på vei opp og fram igjen. Også han tror jeg har hatt godt av litt lengre treningsperiode.

- Hvordan ser du på bruken av Holse, Botheim og Ceide?

- Det er litt opp til dem sjøl. Emil og Samuel har en fin konkurranse gående. Samtidig kan de utfylle hverandre godt. Jeg tror ingen av dem kommer til å spille 50-60 kamper hvis det blir europaliga, så vi trenger begge to.

- Carlo kan dekke opp for Pål, men han kan også dekke opp for begge indreløperne. Han er anvendelig, men han òg er nødt til å jobbe hardt for å få nok spilletid. Botheim er i bra framgang, som gjør at han forhåpentligvis kan få spille mye mer enn det han gjorde i fjor.

- Hva skal til for at du blir fornøyd med sesongen?

- Jeg er veldig godt fornøyd med den kulturen som vi har skapt: Treningstilstedeværelsen, holdningene i gruppa og måten som vi oppfører oss på overfor andre. Jeg syns vi er i veldig framgang der. Treningskampene har vært positive på en helt annen måte.

- Så må vi klare å putte det inn i eliteserien og andre turneringer som kommer utover. Molde var 16 poeng foran og vant helt fortjent i fjor. Det blir en tøff oppgave å ta igjen de 16 poengene, men samtidig har vi tro på at vi kan klare det. Det er gull som gjelder i Rosenborg. Det er ikke tvil om det. Men vi må òg ha utvikling i prestasjon.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vil gi oss et boost» i forumet! Diskutér «- Vil gi oss et boost» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb