English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi kan virkelig markere oss fra start
Skrevet av Thomas Myren, 18. mai 2020, 17:19

Eirik Horneland ser muligheter for Rosenborg i den tøffe serieåpninga.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Serieåpner mot Kristiansund (16.05.20)

- Vi har en veldig interessant start, der vi møter både nummer én og to fra i fjor. Vi kan virkelig markere oss fra start, kommenterer Horneland til NRK.

- Vi går selvfølgelig for ni poeng og maks uttelling, men vi vet at det er tre tøffe motstandere. Det blir lokalderby mot Kristiansund og borte mot et Molde-lag som var suverene i fjor. Også får vi Bodø/Glimt, som vi slo i vinter og på Lerkendal i fjor høst.

- Det blir en tøff åpning, men det blir det òg for de som skal møte oss. Det blir høyinteressante oppgjør allerede fra start.

Først om noen uker kommer resten av terminlista.

- Det er et møte i UEFA 27. mai, som vil klargjøre om det blir e-cup i høst. Blir det e-cup i høst samtidig som du skal spille full eliteserie og NM i Norge, vil det si at det blir over 50 kamper i en veldig komprimert sesong. Det sier seg sjøl at det blir tøft, konstaterer Horneland.

- Da kan det være fornuftig at du kan gjøre fem bytter i kampene, sånn at du ikke driver for mye rovdrift på hver enkelt spiller.

Utover det myndighetspålagte kravet om å nekte tilskuere adgang på kampene, tenker Norges Fotballforbund å innføre en rekke andre tiltak for å hindre koronasmitte.

- Det blir verken lov å bruke garderober før kamp, i pausen eller etter kamp. Så får vi se hvordan smittesituasjonen utvikler seg i Norge. Det er framdeles én måned fram til 16. juni, så mye kan endre seg. Så jeg tror ikke vi skal bruke for mye tid på den (protokollen) foreløpig, for den kommer til å bli endret, tror treneren.

- Hvordan blir det endelig å komme i gang?

- Det blir tidenes lengste oppkjøring. Vi lever for kampene, der du får konkurransemomentet inn. Så vi gleder oss veldig. Vi håper at vi kan være klare i startblokkene, sånn at vi kan markere oss fra start.

Oppdatering klokka 19.42:
UEFA har utsatt styremøtet til 17. juni. Dette gjør trolig at NFF setter opp noen flere serierunder snarest.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi kan virkelig markere oss fra start» i forumet! Diskutér «- Vi kan virkelig markere oss fra start» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb