English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Sår nytt gress på Lerkendal
Skrevet av Thomas Myren, 26. mars 2020, 19:33

Rosenborg utnytter at seriestart er utsatt.


Foto: Thomas Myren

- Vi har en hybridbane, og vi må skjære av det organiske materialet som har satt seg i løpet av noen sesonger med gjødsling, sand og klipping. Det bygger seg opp et lag oppå fibrene, som er isydd. Da mister du en del av styrken, som vi har betalt ganske mye penger for å ha. Derfor må vi skjære av, forklarer banemester Anders Øien til rbk.no.

Allerede under den lange VM-pausen i 1994 ble det sydd i kunstgress i banen på Lerkendal stadion. Den gang var dette revolusjonerende. Siden har løsninga blitt vanlig rundt om i Europa.

I forbindelse med oppussinga før supercupfinalen i 2016 ble det gamle kunstgresset fjernet, men året etter ble det sydd i nytt.

Slike hybridbaner krever altså vedlikehold. I dag begynte arbeidet, som blir avsluttet med såing av nytt gress.

- I England gjør de det hvert år, men vi greier ikke det fordi vi starter i mars og har bare januar og februar å gjøre det på. Nå skulle vi egentlig gjøre det i EM-pausen, men det ble en litt annen pause i stedet. Derfor gjør vi det nå. Så har vi en sterk bane til en forholdsvis lang og kanskje vinterlig sesong, håper Øien.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Sår nytt gress på Lerkendal» i forumet! Diskutér «Sår nytt gress på Lerkendal» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb