English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Damefotball i Rosenborg vedtatt
Skrevet av Thomas Myren, 13. februar 2020, 20:13

Årsmøtet i Rosenborg fulgte opp avgjørelsen til Trondheims-Ørn om å skifte navn og draktfarger.Et steg nærmere damefotball (28.01.20)
Rosenborg ønsker damefotball (16.12.19)

Styret i RBK bestemte seg før jul for å satse på damefotball. Det ble også vurdert å etablere egne lag eller å fusjonere med en annen klubb, men forslaget fra styret på årsmøtet var å inngå nytt samarbeid med naboklubben Ørn, som sjøl tok initiativ til dette.

- Vi tror det vil føre til mye større interesse for klubben og at vi får mer publikum. Vi tror også at vi kan tilføre kvinnefotballen noe kunnskap og kanskje økonomi, som igjen gjør at Trondheims-Ørn - eller Rosenborg kvinner - fortsatt blir liggende på toppen av maratontabellen, begrunnet Ivar Koteng.

Den mest synlige konsekvensen av samarbeidet er at SK Trondheims-Ørn skifter navn til Rosenborg BK kvinner og fra gule og blå til hvite og svarte drakter. Årsmøtet vedtok dette.

Det betyr at Rosenborg blir representert i toppserien for damer samt på aldersbestemt nivå for jenter allerede til våren. Hjemmekampene vil fortsatt bli spilt på Koteng arena på Lade.

Formelt blir det fortsatt to separate juridiske enheter med egne styrer, men de to klubbene vil samarbeide tett om blant annet sponsoravtaler og regnskapsføring. I tillegg håper begge klubbene på sportslig og økonomisk gevinst på både kort og lang sikt. Det skal i den forbindelse lages en femårsplan. Det blir åpnet for en framtidig fusjon, men dette blir i så fall sak for et nytt årsmøte.

Trondheims-Ørn og Rosenborg ble stiftet henholdsvis 18. og 19. mai 1917 og var lokalrivaler fram til det store gjennombruddet til RBK i 1960. Ørn satset etter hvert heller på damelaget, som er mestvinnende i landet med sju serie- og åtte cupmesterskap. De spilte også semifinale i europacupen i 2004/05 før den inneværende pokaltørken tok til. Ørn ble i fjor nummer sju av tolv i serien.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Damefotball i Rosenborg vedtatt» i forumet! Diskutér «Damefotball i Rosenborg vedtatt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb