English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg har savnet å jobbe sammen
Skrevet av Thomas Myren, 10. desember 2019, 23:15

Mikael Dorsin gleder seg til å bytte side av forhandlingsbordet.


Foto: Thomas Myren

- Valget var enkelt for oss

Etter å ha arbeidet som spilleragent i tre år, ble den tidligere Rosenborg-kapteinen i ettermiddag presentert som ny sportslig leder.

- Det er en fantastisk klubb. Det er en av Skandinavias største og beste klubber. Å få muligheten til å jobbe her, er inspirerende. Samtidig vet jeg at det kreves enormt mye. Men de kravene har jeg vært med på som spiller i 12-13 sesonger. Det er disse kravene som gjør Rosenborg til det det er, innleder Dorsin til rbkweb.no.

- Samtidig har jeg reist mye alene og vært mye for seg selv. Vi har vært et team, men nå får jeg jobbe mer mot et mål. Man setter opp en strategi om "sånn skal vi gjøre det" og håper at den funker og at man lykkes.

- Man skal både vinne titler, spille bra fotball og få fram egenutviklede spillere. Det er det som er målet, og jeg håper at det blir sånn. Jeg har savnet å jobbe sammen og få det til.

- Tror du det er viktig for klubben at du kjenner så godt Rosenborg-måten å spille fotball på?

- Ja, det bør det være. Så det tror jeg. Jeg har vært her lenge. Vi spilte på litt ulike vis i min tid også, så jeg vet hva historien sier og hva som har vært framgangsmelodien.

- Likevel kan spillestilen moderniseres på ulike vis: Hvordan man spiller i forsvar, om kantene skal komme inn tidlig eller få ballen på fot - det kan alltid forandres. Men man vet omtrent hvordan det skal være, og det er en fordel for meg at jeg vet som forventes.

- Samtidig må spillerne lykkes. Jeg vil få fram karakterer som er sterke i hodet. Her er det høye krav. Det er en del spillere som har trodd at om man kommer til Rosenborg, så vinner man automatisk. Men det handler ikke om det. Det handler om karakter.

- Du må vite at når du kommer hit, så er kravene mye høyere. Du må jobbe mye hardere og være mye bedre enn det du var. Du er hentet fordi du er god, men du må bli mye bedre.

- Er man sterk nok i hodet, så er man best. Det er de som drar videre - eller blir værende for å bli helt.

- Hva lærte du som spilleragent?

- Du sitter i forhandlinger daglig og holder på med kontrakter. Du snakker med klubber og sportsdirektører. Det fins mange vis å forhandle på. Og man lærer seg markedet: Hvor mye tjener man der? Hvor mye koster spillere der?

- Man vet hvilke folk man skal prate med. Man lærer seg å bygge et enormt nettverk, og man vet hvem man kan stole på.

- Tror du Rosenborg også tenkte på denne biten i forbindelse med ansettelsen?

- Det tror jeg absolutt at de tenkte på. For det tror jeg er en viktig bit. Det er mange agenter og formidlere der ute. Markedet utvikles hele tiden.

- Hvordan kan du utnytte jusutdannelsen din i jobben?

- Å lese jus er noe annet enn å praktisere jus, men du har lest en del om kontraktsforhandlinger og forretninger. Det blir det en del av, så det er en fordel. Samtidig blir du litt smartere: Jo mer kunnskap du får, jo dyktigere blir du.

- For å spørre om det samme som for tre år siden: Hvor viktig er rollen som sportslig leder i klubben?

- Jeg mener at den er viktig både for spillere og trener. Man må samarbeide. Det vil være en tung jobb som hovedtrener å ta hånd om kontrakter og forhandlinger. Han behøver noen som hjelper til med å bygge en stall.

- Hvordan bør samarbeidet med hovedtreneren fungere?

- Nå har klubben valgt denne trekanten med daglig leder og hovedtrener. Man forsøker å jobbe sammen på best mulig måte. Og det kommer vi til å gjøre. Samme hvorhen man er, handler det om at alle samarbeider på et bra vis for å få til det man vil i spillerlogistikken.

- Det er sånn at treneren trener et lag, tar ut laget og har en viss spillestil. Samtidig har klubben valgt trener ut i fra den filosofien som klubben har. Når man behøver en spiss eller en høyreback, handler det for den sportslige lederen om å finne fram mange bra alternativer. Så sitter vi og diskuterer hva som passer. Du må bli enig, ellers funker det ikke.

- Hvorfor ansetter Rosenborg bare tidligere forsvarsspillere som sportslige ledere? Du etterfølger Bratseth, Eggen, Hoftun og Bjørnebye.

- Det er et godt spørsmål! Jeg har faktisk tenkt på det, men jeg vet ikke.

- Når starter du i jobben?

- Jeg starter ganske umiddelbart. Jeg drar ned til Nederland i morgen for å bli kjent med gruppen, så det blir ganske rett på. Det er litt tid til jul, så jeg vil bruke den tiden godt.

- Selv om man følger med og leser, er det mye å sette seg inn i. Så jeg vil gjøre det så fort som mulig. Da blir det enklere å ta tak i saker som man vil gjøre selv.

- Du er på plass på kontoret over helga?

- Ja, det tror jeg.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg har savnet å jobbe sammen» i forumet! Diskutér «- Jeg har savnet å jobbe sammen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb