English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Nye kluter inn?
Skrevet av Kim T. Fjørner, 9. desember 2019, 22:52

Nå er det en gylden mulighet til å skifte ut trenerstaben og deler av styret. Heldigvis har en del av problemet selv valgt å gå ut av dørene på Lerkendal, men det er fortsatt flere som må ut.

Hvis Tove har lyst til å være med videre, burde hun vise seg som en sterk leder og ikke Kotengs nikkedukke. Koteng, Horneland og Hornelands crew må om nødvendig leies ut portene til Lerkendal. Vi vil ha vårt RBK tilbake!

Det var riktignok en liten periode i sommer hvor det så ut til at ting skulle komme på gli. Jeg husker selv hvor posetiv jeg var på Lerkendal da BATE ble slått. Horneland hadde løftet laget ved å gå bort i fra sitt eget spill. Her kunne nok egentlig et lite RBK-eventyr startet, men i stedet setter Horneland opp snubletråd på snubletråd for eget lag med rare posisjonsvalg på spillere, idiotiske systemendringer, som å kun bruke en kant i Adegbenro og Søder som, tja la oss kalle det falsk kant. For kant kan han absolutt ikke spille.

En ting er å prøve sånt i eliteserien mot antatt mye svakere motstand, men å prøve sånt i Europa? Hva tenkte du på? Hvor mange toskete valg skal Hornland ta før han ser at vi trenger Helland på høyrekanten? Det er greit at han liker akintola, det gjør jeg også, men han er ikke RBK-matriale. Han er dyktig i sitt forsvarsarbeid, men skaper fryktlig lite sammenlignet med Helland.

For meg, og sikkert mange med meg, virker det som at Helland var Ingebrigtsens mann og derfor settes ut av Horneland. Mannen er jo villig til å prøve alt for at Helland ikke skal spille. Fortsetter dette skal vel sikkert André Hansen prøve seg som ving neste år, mens helland sitter på benken?

Det verste er at det nesten ser ut til at Horneland gjør hva han kan for å holde Helland borte fra banen, men selv da er det Helland som gang etter gang redder Horneland. Med helland på banen skaper RBK veldig mye mer enn uten Helland på banen. Og det er ikke bare Helland som skaper mer, det blir vesentlig mer rom for Adegbendro, Søder og de andre.

Det er veldig vanskeligere å forsvare seg mot to kanter som Helland og Adegbendro, og har du problemer med å forsvare deg, så sender du ikke alle man i angrep. Da må du holde igjen noen til å forsvare deg, dermed blir det lettere å holde motstanderene unna egen 16 meter for RBK.

Det er stort forbedringspotensial i dagens RBK, men mye kan gjøres med troppen vi har i dag. For eksempel burde Valsvik erstatte Hovland. Hovland er god, men gjør minst én grov feil i nærmest alle kamper: Det er feil i markering av motspiller, dårlig mottak, farlige pasninger som snappes av motstanderene og dårlige klareringer. Hovland lager noen mål, men det gjør nok Valsvik også, hvis han får tilitt over tid, slik at han får bygd opp kampform og selvtilit.

Vi trenger også et par nye fjes på midtbanen. Vi trenger en ny indreløper til venstre, samt en sentralt som kan konkurrere med Konradsen. Vi trenger mer duellkraft på midten og langt bedre treffsikkerhet i pasningsspillet. Vi trenger mer kreativitet og noen som evner å åpne et forsvar med en enkel gjennombruddspasning som for eksempel Selnæs pleide å gjøre for oss.

Men før man gjør noe med troppen, må vi få inn et nytt trenerteam asap. Vi kan ikke gjøre som i fjor og vente til langt ut i sesongforberedelsene med å få på plass en ny trener. Vi har flere gode alternativer her til lands, selv om noen av de er meget kontroversielle. Navn som Bakke, Fagermo og Nordlie bør vurderes sterkt. Selv om Nordlie kanskje er et navn mange har et problem med å svelge, er det ikke til å stikke under en stol at han kanskje er Norges fremste 4-3-3-mann. Samt at hvis man ser på hva han har gjort gjennom karrieren nesten uten midler til rådighet, er det vanvittig hva han har fått til.

Personlig tror jeg det kunne vært lurt å snakke med Hareide. Man har selvfølgelig ikke glemt hvordan det sluttet sist, men fytti rakkern hvor solid det laget kunne blitt, hvis ikke Hareide tok over landslaget i stedet. RBK virket utrolig solide i forsvar samt at målene begynte å renne inn forover. Så hvis vi først skal endre måten RBK spiller på, for å igjen spise jordbær med de store i Europa, er Hareide mannen vi bør få tak i.

Kim T. Fjørner, Oslo


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Nye kluter inn?» i forumet! Diskutér «Din mening: Nye kluter inn?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb