English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Dorsin aktuell som sportslig leder
Skrevet av Thomas Myren, 3. desember 2019, 16:36

Rosenborg skal være i samtaler med Mikael Dorsin om den ledige jobben.


Foto: Thomas Myren

Ifølge Adresseavisen er den tidligere lagkapteinen og nåværende fotballagenten høyaktuell som erstatter for Stig Inge Bjørnebye.

Også vinteren 2015 var jusutdannede Dorsin innkalt til intervju, men den gang valgte RBK altså å ansette Bjørnebye som sportslig leder.

- Jeg tror jobben hadde passet meg. Det passet kanskje ikke der og da, for da var jeg ikke ferdig med å spille. Og det var det som var greien: Hadde det vært nå, hadde jeg kanskje vært mer aktuell, sa Dorsin til rbkweb.no for tre år siden.

- Samtidig tror jeg kanskje det vil være sunt å være litt borte fra klubben, at man ikke er innenfor hele tiden. At man får sett den fra ulike hold. Der har jeg en fordel likevel: Jeg har vært her lenge, men samtidig kom jeg utenfra. Jeg er ikke trønder og har annen bakgrunn. Det tror jeg har vært min fordel i mange saker, at jeg kan se sakene fra ulike perspektiver.

- Likevel har jeg blitt sterkt bundet til klubben. Så jeg vet hva som kreves når det kommer nye spillere, som ikke er herfra.

- Hvor viktig mener du rollen er i klubben?

- Det er klart at den er viktig. Spillerlogistikken er ditt ansvar. Det handler også om å utvikle klubben. Man må se til at alt det sportslige skjøttes.

- Følte du at det var maktkamp mellom de sportslige lederne og trenerne mens du var her?

- Rollefordelingen er viktig. Jeg vet ikke hvilken fordeling de har nå, men jeg mener den sportslige lederen bør være sjefen over treneren. Altså ha siste ordet. Den sportslige lederen bør være støttespiller til treneren og det sportslige apparatet, men samtidig like mye overfor spillerne. Det er min mening.

- Han skal ha en ekstrem god relasjon til spillergruppen og spillerne. For da er det mye enklere å jobbe opp mot trenerne. Det blir mye sutring og gneldring når han skal forhandle kontrakter om han ikke har vært i garderoben. Han må være like mye spillernes som trenernes sportslige leder.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Dorsin aktuell som sportslig leder» i forumet! Diskutér «Dorsin aktuell som sportslig leder» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb