English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Ranheim 3-2
Skrevet av Thomas Myren, 1. desember 2019, 20:07

Den dramatiske serieavslutninga endte med bronse for hjemmelaget og nedrykk for bortelaget.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg måtte reagere kjapt
- Det handlet om tid
- Jeg blir én av to spisser
Bilder fra Rosenborg - Ranheim


Tredjeplassen kom i gave fra Haugesund, som slo Odd 4-1. Dermed gikk RBK forbi på bedre målforskjell enn telemarkingene.

- Europaliga er det viktigste. Det handler ikke om medaljen. Hvis ikke Rosenborg blir med i europacup, er det ikke bra. Vi vant ikke serien, men vi måtte for enhver pris sikre plass i Europa, slo Samuel Adegbenro fast overfor rbkweb.no.

Rosenborg gjorde fire endringer på laget: Djordje Denic, Gjermund Åsen, Pål André Helland og Alexander Søderlund startet.

Tore Reginiussen sleit med lysken mot Linz og måtte nå stå over etter fire gule kort - i likhet med Vegar Eggen Hedenstad. Marius Lundemo sleit med lysken, mens at David Akintola og Bjørn Maars Johnsen var henvist til benken igjen.

Helland hadde ikke vært med i startoppstilinga siden mot Brann for to måneder siden og var tydeligvis lysten på å vise seg fram: På klassisk vis dro han seg innover og skjøt i stanga. Adegbenro satte returen over.

I stedet tok Ranheim ledelsen etter halvspilt 1. omgang, da et innlegg(?) fra Øyvind Alseth fra spiss vinkel skrudde i mål ved første stolpe. André Hansen var ikke våken.

Så kom Mushaga Bakenga i fokus på sin gamle hjemmebane: Først forhindret han på streken utligning, da han reddet heading fra Gustav Valsvik på corner. I motsatt ende av banen fikk han med seg ballen forbi Valsvik og skjøt over.

Pausen ble på hele 25 minutter. Tromsø - Stabæk hadde blitt midlertidig avbrutt for å rydde snø av banen, og NFF hadde bestemt at 2. omgang i kamper med mulige nedrykkslag måtte starte samtidig som på Alfheim.

Et uthvilt Rosenborg satte ordentlig press på bortelaget, men det var cornere som snudde kampen: Helland fikk tilbake ballen ute til venstre og slo inn til Even Hovland, som stanget inn utligninga. Etter 76 minutter traff Helland hodet til Hovland med corner fra motsatt side. Even Barli kom på halvdistanse, slik at ballen gikk i tomt bur.

Men bare minuttet senere utlignet innbytter Michael Karlsen etter at Anders Trondsen ikke fikk klarert et lavt innlegg, som traff ham.

- Det var tøft for oss. Det har vært tullete mål i mot hele sesongen. Vi er veldig glade for at vi vant til slutt, kommenterte Adegbenro.

For noen dramatiske minutter ble avsluttet med at Åsen dempet med brystet, slik at ballen spratt ned til venstrevingen, som kontant skjøt opp mot nærmeste kryss:

- Jeg var i boksen sammen med mange, så jeg måtte reagere kjapt. Derfor ble det skudd på direkten, forklarte matchvinneren.

På overtid ble Mike Jensen felt, da han snappet ballen rett foran Aleksander Foosnæs. Kapteinen tok straffesparket sjøl, men Barli reddet ganske enkelt. Uansett var det langt i fra nok for Ranheim, som måtte vinne for å berge plassen etter sine to første sesonger på toppnivå siden 50-tallet.

PS! For første gang ble det spilt eliteserie i desember.

Kampfakta

Rosenborg3-2Ranheim
Even Hovland 58, 76
Samuel Adegbenro 81
Øyvind Alseth 21
Michael Karlsen 77

Søndag 1. desember 2019 18:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
11 026 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Djordje Denic, Even Hovland, Gustav Valsvik, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen, Gjermund Åsen - Pål André Helland (David Akintola 84), Alexander Søderlund (Bjørn Maars Johnsen 90), Samuel Adegbenro (Erik Botheim 84)

Gult kort RBK: Anders Trondsen og Birger Meling

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Edvard Tagseth, Mikael Johnsen og Emil Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Ranheim 3-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Ranheim 3-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb