English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi springer feil når vi har ballen
Skrevet av Thomas Myren, 22. november 2019, 06:57

Anders Trondsen er ikke fornøyd med hvordan han og resten av Rosenborg-midtbanen har framstått i år.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi springer nok. Det har vi tall på. Det er ikke der problemet ligger. Vi springer mye, men kanskje ikke nødvendigvis riktig hele tiden. Da ser det ut som om vi springer lite. Tallene tilsier noe annet, slår Trondsen fast overfor rbkweb.no.

- Vi prøver å jobbe med det, men av og til springer vi nok feil når vi har ballen. Da blir det vanskelig å finne oppspillspunkter, og det ser ut som om vi havner i undertall med to mot tre i stedet for at vi klarer å skape overtall med fire mot tre.

- Når jeg beveger meg her, er det ofte over 30 til 40 meter. Før da jeg spilte fotball, var det ofte én til ti meter. Folk tror at jeg beveget meg veldig mye mer før, men jeg beveger meg mye mer nå. Forskjellen er at det er over såpass store avstander at jeg ikke gjør mer spillbar uansett.

- Vi må kutte ned avstandene, sånn at vi har nærhet til hverandre. Da er det mye lettere å kombinere seg forbi. Jeg har sett mye kamper fra tribuneplass i år på grunn av skader, og jeg har sett at det er veldig mye avstand i laget offensivt. Og hvis vi mister ballen, sliter vi med å vinne den tilbake med en gang. Da blir det ofte 60-70 meter hjem, og André må seg av det. Da blir det igjen lite krefter til å ta neste kontring. Det er det som har vært litt av problemet i år.

- Hvordan er det å spille indreløper for tida?

- Jeg trives der. Jeg får brukt litt mer av farten og drivet mitt med ball. Forhåpentligvis blir likevel indreløperplassene litt mer fleksible etter hvert. Jeg er ikke noen typisk Rosenborg-indreløper som står høyt. Jeg vil ha mye ball og er litt mer playmaker-indreløper. Jeg liker å ha ball i beina og drar ikke nødvendigvis bare avgårde på korridorløpene.

- Jeg føler at jeg finner en god blanding: Når jeg først tar de korridorløpene, er det på riktig tidspunkt. Jeg føler at jeg får ballen hver gang og havner i farlige posisjoner. Så må jeg prøve å score litt mål òg. Når man først spiller indreløper, bør en indreløper i Rosenborg ligge på opp mot tosifret antall mål. Vi får se når jeg får litt mer kamper neste år, om det blir tilfelle.

- Hvordan blir det å møte Viking?

- Jeg har ikke sett så mye på Viking, men jeg har sett at det har blitt solgt mye billetter. Jeg regner med at de da har lyst til å gå ut for full maskin. Jeg tror det blir en bra ramme rundt kampen. Da er det ikke noe problem å fyre seg opp. Vi må bare prøve å spille vårt spill og skape sjanser.

- Det har vært veldig mange uavgjort på bortebane i høst.

- Vi har slitt veldig på kunstgress. Det er en litt annen type fotball. Vi må prøve å ta tak i ballen fra start og bruke den. Vi må ikke nødvendigvis ta alle sjanser vi har for å gå framover. For da blir det ofte tungt på kunstgress.

- Kamper på kunstgress handler om å ha ballen litt mer i laget. Vi må få dem til å løpe, og så åpner det seg opp til slutt. Det har vi vært litt for dårlige til når vi har møtt kunstgresslag.

- Dere må vinne de to siste seriekampene.

- Det er det vi selvfølgelig kjemper for; å vinne de resterende kampene. Jeg vet at vi har gode nok spillere til å gjøre det.

- Vil det holde til medalje?

- Det får vi se etter de to kampene; hvordan det utarter seg. Så lenge at vi gjør vår jobb, kan vi ikke gjøre mer. Vi må bare vinne de to siste kampene i serien. Så får vi håpe at det er nok.

- Til slutt: Hvordan går det med låret etter strekken mot PSV?

- Ja, jeg har ikke kjent noe til det. Jeg har hatt en veldig god treningsuke nå. Det kjennes bra ut. Det er godt å være tilbake for fullt!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi springer feil når vi har ballen» i forumet! Diskutér «- Vi springer feil når vi har ballen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb