English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kjendis-Norge tar farvel
Skrevet av Thomas Myren, 12. november 2002, 09:05

rbkweb.com har intervjuet noen store og små kjendiser/fotballeksperter i forbindelse med at Nils Arne Eggen og Bent Skammelsrud i dag tar farvel.

I disse moderne tider foregikk "spørreundersøkelsen" via e-post. Kjendisene måtte svare på følgende spørsmål:

 1. Hva er ditt beste Eggen-minne?
 2. Hvordan tror du det går med Rosenborg nå som to av de mest markante symbolene på klubbens gullalder slutter?
 3. Hvordan tror du det går mot Lyon? Får Eggen og Skammelsrud avslutte karrieren med seier?

Davy Frank Huey Wathne, storkjeftet bergenser

 1. Da jeg som rykende fersk BT-frilanser kom inn i Rosenborg-garderoben etter cupfinalen på Ullevaal i 1972. Jeg var 22 år gammel, fikk beskjed av Eggen om at dommeren hadde snytt dem for FIRE straffespark og sendt inn til Kjell Wahlen med beskjed om å spørre Skeid-legenden hva som feilte øynene hans.

  Og en til: Da jeg satt ved siden av ham i spillerbussen på vei fra trening før en privatlandskamp mot Irland i Dublin for et kvart århundre siden. Lektor Eggen holdt et langt foredrag om det norske vikingriket på øyen. Jeg spurte: Har du studert historie? Ja, svarte han. - Jeg har grunnfag. Enn du da? - Jeg har historie mellomfag, svarte jeg. Så fortsatte Eggen å dosere. Lærerikt!

 2. Forhåpentligvis rett i avgrunnen. Men jeg TROR det ikke. Umerkelige overgangsproblemer tipper jeg.

 3. Rosenborg har vist at de er i stand til å ydmyke en hvilken som helst storhet i høstmørket på Lerkendal. Jeg ser ingen grunn til at denne kampen skal bli et unntak. Det går samme veien med Lyon som med Juventus, Borussia Dortmund, Blackburn, Real Madrid, Porto og alle de andre som er blitt løpende imellom og med nød og neppe har berget stumpene av en frynset ære innimellom. Lykke til.


Øystein Djupedal, SV-mann på tinget
 1. Det er ikke mulig å trekke fram et minne om Eggen, men jeg har i alle år satt pris på hans samfunnsengasjement i tillegg til all glede og stolthet han har gitt oss på fotballbanen. Det er mulig at et av de øyeblikk jeg husker best er et intervju med Moss-spillernee etter at Moss ble seriemester (under Eggens ledelse), der alle spillerne forklarte hvorfor de var så gode, ingen trakk fram Eggen. Det var et eksempel på hans storhet som lagleder, og et eksempel på spillernes ekstreme navlebeskuelse.

 2. Rosenborg-kulturen er så sterk at jeg tror og håper at vi vinner også neste år, selv uten Eggen og Skammelsrud.

 3. Vi vinner mot Lyon - 2-1!!! Verdig avslutning av karrieren for begge to.


Frode Nakkim, sportssjef VG
 1. Beklager: Siden jeg er mossing, må det bli seriemesterskapet i 1987. Det arbeidet Nils fikk til i Moss, ble også grunnlaget for Rosenborg-eventyret. For øvrig: Alle diskusjoner, alle spontane metaforer, mer og mindre korrekt gjengitte litterære sitater og alle forsøk på å gjøre trøndersk til et internasjonalt språk. Aller best: Hvordan han i løpet av kort tid bestandig har evnet å gjøre den djevlske ilden til mild varme når de eggenske utblåsningene har rammet omgivelsene.

 2. Eggen og Skammelsrud har på forskjellige måter vært veldig viktige, kanskje avgjørende, bidrag til at Rosenborg har skapt et unikt grunnlag som vil gjøre klubben dominerende i Norge i overskuelig fremtid. Bratseth, Hareide og Skutle er for kloke til å skade byggverket.

 3. Det blir et festspill med Rosenborg-seier!


Mini Jakobsen, old-boys-spiller
 1. Noe av det jeg husker best er da han lå på magen, rullet og ropte: Mini din forbanna lille dverg, hvis du ikke begynn å spreng så ska æ kapp av dæ beina!!!

 2. Jeg tror nok fortsatt at RBK blir Norges beste lag i mange år fremover. Det største tapet er nok uten tvil Nils Arne. Midtbanespillere finner man overalt, det er verre med trenere og venstrevinger!

 3. JA!


Øivind A. Monn-Iversen, Dagbladet-sporten
 1. Vanskelig å plukke ut et spesielt minne. For meg er minnet om Eggen summen av alle episodene som alltid oppstår rundt mannen. Som oftest har han vært mest intens og kontroversiell - sinna, morsom, frekk, generøs - i etterkant av kampene. Men personlig har jeg også satt stor pris på å se ham i treningssituasjoner, og registrere det engasjementet og den gløden han har hatt på helt normale dager på jobben. Ellers så har det alltid vært en fornøyelse å følge ham på utenlandsturer i forbindelse med Champions League, der han ofte har bydd på alle sine positive sider og sjarmert andre fotballkulturer med kunnskaper, humør og en uformell væremåte.

 2. Jeg tror det går veldig bra med Rosenborg. Klubben har fått den beste arvtakeren til Eggen, et par solide spillere er på vei inn i klubben, økonomien er god og selve klubborganisasjonen er solid og full av ressurspersoner. Dessuten har Rosenborg helt klart et forbedringspotensial. Skal man kritisere Eggen for noe, så er det at han i for liten grad har sluppet til yngre spillere med andre ferdigheter. Spesielt de siste årene. Hvorvidt man kan forvente Rosenborg-gull i Tippeligaen allerede kommende sesong, avhenger av hvor mange forandringer Åge Hareide gjør.

 3. Rosenborg vinner i kveld. Revansjelysten, klimaet og det faktum at det er avslutningskampen til to store profiler, gjør utslaget.


Sist, men ikke minst:

Tore Strømøy, på sporet
Jeg har ikke ork til å tenke på slike ting akkurat nå. Skulle jeg svare måtte jeg hatt litt ro. Det har jeg ikke dessverre. Men lykke til uansett!

Vennlig hilsen
Tore


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kjendis-Norge tar farvel» i forumet! Diskutér «Kjendis-Norge tar farvel» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb