English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Duket for Coolen
Skrevet av Thomas Myren, 14. november 2019, 16:44

Rini Coolen bør være svært aktuell som ny sportslig leder i Rosenborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Marinus Johannes Coolen
Født: 10.02.1967
Fødested: Arnhem, Nederland
Klubber som spiller: Go Ahead Eagles, Heracles, De Graafschap og Alkmaar
Klubber som trener: Heracles (assistent), Twente, AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal, Adelaide United, Aruba, Al Shabab (assistent) og Rosenborg
Les mer
I morges ble det kjent at Stig Inge Bjørnebye er ferdig etter fem sesonger i jobben. Spørsmålet er om han allerede for to år siden ansatte sin egen erstatter.

Jeg mener i hvert fall at Coolen er en god kandidat. Ikke minst kan han umiddelbart ta over. Dersom RBK mot formodning ønsker prøvetid, kan man si at han er en midlertidig løsning uten at det blir stilt for mange spørsmål.

For den jevne supporter er nederlenderen naturligvis best kjent som trenervikar i fjor høst etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken. Det endte med dobbeltmesterskap og europaliga.

Trolig var Coolen i en periode også aktuell for videre trenerjobb. En svak formkurve fram mot cupfinalen gjorde at kandidaturet ble svekket - i hvert fall utad.

Spørsmålet er likevel om Bjørnebye da for lengst var i ferd med å overbevise styret om i stedet å satse på sin tidligere NFF-kollega Eirik Horneland. Coolen har sjøl ymtet frampå om at han tidlig fikk signaler om at RBK ønsket å ansette en nordmann i stedet.

Personlig var jeg noe overrasket over at Coolen tilsynelatende uten å kny gikk tilbake i sin gamle jobb som akademileder. Han beit i hvert fall sammen tennene og fortsatte sitt gode arbeid med talentutvikling.

Coolen har gått strukturert og analytisk fram og dessuten utfordret organisasjonen. Sammen med landsmennene Gert Heerkes og Gerhard Wermink har han forbedret treningsarbeidet og ikke minst skadeforebygginga.

Så langt har han lidd nederlag i ønsket om å hente spillere yngre enn 15 år til klubben. Utover lovende tendenser fra Emil Ceide og Mikael Johnsen har det dessuten vært lite sluttprodukt å se på førstelaget. Ledelsen bør imidlertid ta kritikken fra Heerkes alvorlig. Etter å ha ledet RBK2 til 2. divisjon og juniorlaget til cupfinale velger han nå å gi seg på grunn av uenighet om videre strategi.

Det er uvisst om Bjørnebye har vært enig eller uenig i synet til nederlenderne, men nå er han i alle fall ferdig på Lerkendal. Etter en positiv start som erstatter for en noe fastkjørt Erik Hoftun har utviklinga vært noe uklar.

Styret har i tre år valgt å satse ekstra på spillerstallen, men Bjørnebye har tilsynelatende latt driftskostnadene løpe vel fritt. Det er legitimt å spørre om RBK har fått igjen det man har betalt for gjennom høye lønninger til aldrende spillere.

Det er en av grunnene til at Bjørnebye nok uansett ikke hadde blitt tilbudt forlenget kontrakt. Den avgåtte sportslige lederen skal med tanke på tidspunktet for kunngjøringa ha skryt for at klubben nå får god tid på å forberede ny sesong og nytt overgangsvindu uten ham.

Foryngelse av spillerstallen - delvis gjennom satsning på egne talenter - blir det viktigste som Rosenborg må gjøre framover. Sånn sett vil forfremmelse av akademilederen være et tydelig signal.

Dessuten er jeg usikker på hvor lenge RBK får beholde kompetansen til Coolen dersom han igjen skulle bli forbigått ved en viktig ansettelse.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Duket for Coolen» i forumet! Diskutér «Kommentar: Duket for Coolen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb