English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Horneland håper på Haugesund-hjelp
Skrevet av Thomas Myren, 11. november 2019, 21:07

Rosenborg-medalje kan avhenge av Haugesund-poeng mot Odd i siste serierunde.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er ikke helt opp til oss sjøl, men vi må kun ha fokus på oss sjøl, prestere godt og vinne de to neste kampene, sier Eirik Horneland til rbkweb.no.

Etter seieren i går er også Bodø/Glimt innenfor rekkevidde for Rosenborg, som ligger tre poeng etter nordlendingene før kampene mot Viking og Ranheim. Like fullt er sjansen klart størst for å ta igjen Odd, som etter sitt tap mot Brann bare er poenget foran.

Haugesund var svært misfornøyde da Horneland og Karl Oskar Emberland ble hentet av Rosenborg i januar. Nå kan gamleklubben hjelpe trenerparet til medalje og plass i europaligakvalifiseringa neste år.

- He-he, ja. Enten det eller Tromsø i forhold til Odd - og Kristiansund og Molde i forhold til Bodø/Glimt. Alt kan skje, smiler Horneland.

- Det er helt essensielt for oss å klare en av de to medaljeplassene. Vi jobber for det, og derfor er scoringen (mot Glimt) ekstremt viktig. Vi hadde mistet entusiasmen, hadde vi endt opp med bare ett poeng. Vi trengte den trepoengeren. Sånne øyeblikk kan være med på å skape momentum, gi et skifte og bygge noen sterke følelser.

- Dere tok ledelsen, men så snudde Bodø/Glimt kampen.

- Vi er litt engstelige i oppspillsfasen og i gjennombruddsfasen. Vi er et litt engstelig lag. Vi slipper oss litt mer løs i 2. omgang. Når vi bestemmer oss, klarer vi å rulle gjennom og over dem.

- På 2-2 sleit dere likevel igjen med å skape sjanser.

- Det går på selvtillit. Du får 2-2, og du tenker at "nå kommer vi til å kjøre over dem". Men så detter du litt av og fra. Så fikk vi byttet inn nye, friske folk, som blåser litt liv i det igjen. Det var kjekt for dem å få være med på å snu det.

- Hva har du å si om seiersmålet til Lundemo?

- Han hadde et skudd i stolpen på langskudd mot Sporting, så han har vært nær i det siste på langskudd. Det var greit at han traff i dag.

- Han føler sjøl at det var litt revansje.

- Han var litt uheldig på målene sist, og derfor var det enda viktigere for oss at han leverte i dag.

- Du valgte Valsvik i midtforsvaret.

- Even har spilt absolutt alt i år. Han spiller også landskamper, og han er oppe i 60 kamper. Jeg tror det var greit for ham å få en pause i dag. Jeg syns Gustav leverte fint.

- I utgangspunktet er Hovland dermed tilbake mot Viking?

- Det vil du få se! Nå skal både Even og Tore på landslagssamling. Vi får se hvem av dem som får mye spilletid og hvem av dem som er friskest og raskest når de kommer tilbake og vi skal til Stavanger og møte Viking.

- Åsen fikk igjen tillit som høyreving.

- Gjermund syns jeg var veldig bra mot Sporting. Han, Vegar og Mike bygde en god relasjon i den kampen, og jeg trodde at de skulle få bygd videre på den. De var ikke så dyktige i dag til å få den samhandlingen til å sitte sånn som den gjorde sist. Men Gjermund hadde en assist, som var viktig.

- Så kom Pål inn med bra energi. Han er veldig aktiv og fin. De delte på oppgavene og var med på å vinne kampen.

- Hvor nær er Helland å starte?

- Jeg syns han er i veldig framgang. Han gir positive bidrag, men det er lettere å bidra på den måten han gjør når han kommer inn fra benken og kampen er litt åpnere. Jeg syns han leverer veldig positivt i treningshverdagen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Horneland håper på Haugesund-hjelp» i forumet! Diskutér «Horneland håper på Haugesund-hjelp» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb