English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Molde 3-1
Skrevet av Thomas Myren, 27. oktober 2019, 21:56

RBK snudde til seier som betyr enormt mye for sjølfølelsen i Trøndelag.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Så 2. omgang med Kjernen etter utvisninga
- Jeg stikker fram tåa
- Han nølte
- Alfa og omega for oss
Bilder fra Rosenborg - Molde


- Det var alfa og omega for oss å ta denne seieren. Ellers hadde vi vært i kjempetrøbbel, innrømmet Eirik Horneland overfor rbkweb.no.

Triumfen over serielederne stanset den stygge rekka på fem kamper uten seier. Samtidig fikk Rosenborg heng igjen på 3. plass. Odd er bare to poeng foran etter 0-0 mot Stabæk.

- Vi må vinne resten av kampene, og Odd må gi fra seg noen poeng. Vi får se til slutt, men det er ikke tvil om at det er mulig, kommenterte Even Hovland.

Etter den gode europaligakampen mot Sporting Lisboa var det få grunner til å gjøre store forandringer på laget, men for tiende(!) kamp på rad ble det endringer på midtbanen: Anders Trondsen startet for første gang etter strekkskaden mot PSV Eindhoven på bekostning av Gjermund Åsen.

Molde åpnet klart best, og Ohi Omoijuanfo kunne enkelt trille inn en tidlig ledelse etter fint forspill og innlegg fra Leke James. De trolige seriemesterne fulgte opp med skudd og heading over tverrligger.

Pluselig våknet Rosenborg. Mike Jensen satte standarden med et hardt langskudd, som Andreas Linde ikke greide å holde. Alexander Søderlund headet returen rett tilbake på Molde-keeperen, som fikk slått ballen i tverrligger og ut.

Så satte Hovland i gang et angrep med ei sklitakling. Søderlund flikket videre pasninga fra Jensen, sånn at David Akintola kom alene med Linde og scoret med følsomt skudd.

- Jeg fikk tid til å tenke fordi han nølte og ville se hvor jeg sprang. Jeg så muligheten og satte bare ballen forbi ham, smilte Akintola.

Like etterpå fullførte Hovland snuoperasjonen med ei lang tå i feltet etter at Tore Reginiussen hadde headet et innlegg fra Birger Meling ned til ham etter at Molde først hadde klarert en corner.

En spennende 1. omgang ble avsluttet med at Søderlund pådro seg sitt andre gule kort etter sein sklitakling av Fredrik Aursnes langt ute på høyresida av midtbanen.

- Det er litt hodemist, men det var ikke meninga. Jeg sklir, så det ser ekstra dumt ut. Men jeg trenger overhodet ikke gå så tøft inn i duellen, innrømmet den utviste, som valgte å se 2. omgang sammen Kjernen på Øvre øst!

Lagkameratene ble nødt til å bruke første halvdel av 2. omgang på å forsvare seg i 4-3-2-formasjon. Molde fortsatte med å skyte over mål de få gangene de kom til ordentlige avslutninger. De hadde også et par farlige innlegg uten mottakere, men ellers holdt RBK anført av Reginiussen god stand.

Etter hvert åpnet det seg noen fine kontringsmuligheter. Bjørn Maars Johnsen skjøt like utenfor fra skrått hold før han revansjerte seg og avgjorde kampen: Akintola la tilbake til Jensen, som skjøt hardt. Linde ga igjen retur, som innbytter Johnsen satte i åpent mål.

- Det var en god følelse. Vi hadde ikke vunnet fotballkamper på ei lita stund. Derfor var det ekstra godt, smilte Hovland.

PS! Yann-Erik de Lanlay var uaktuell med kneskade.

Kampfakta

Rosenborg3-1Molde
David Akintola 35
Even Hovland 41
Bjørn Maars Johnsen 83
Ohi Omoijuanfo 13

Søndag 27. oktober 2019 20:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
14 093 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Trondsen (Anders Konraden 56) - David Akintola (Gjermund Åsen 90), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro (Bjørn Maars Johnsen 66)

Gult kort RBK: Alexander Søderlund og Mike Jensen
Rødt kort RBK: Alexander Søderlund (45)

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Pål André Helland og Emil Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Molde 3-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Molde 3-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb