English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi kommer til å få bruk for alle mann
Skrevet av Thomas Myren, 20. oktober 2019, 21:38

Gjermund Åsen starter annenhver kamp for tida. Mot Kristiansund vikarierte han sentralt på Rosenborg-midtbanen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

KRISTIANSUND (rbkweb.no): - Det er en litt ny rolle for meg. Det er ikke et typisk spillende lag som vi møter: Ofte når de har en fri fot i bakre ledd, så setter de ballen høyt. Da blir det mye springing og dekking av rom, forklarer Åsen.

- Men jeg syns vi fant ut litt mer av det utover 1. og 2. omgang. Jeg, Mike og Djordje lå litt tettere - også da etter hvert Konradsen kom inn. Så vi fikk litt mer tak på det.

- Vi har en del situasjoner som gjør at vi får vunnet andreballen og satt opp kantene våre i én-mot-én-situasjoner inne i 16-meteren, men vi må være dyktige til å omgjøre de situasjonen til mål og sjanser. Der syns jeg vi svikter i dag. Derfor klarer vi ikke å få satt 3-1.

- Det er typisk at de scoret på dødball.

- Når du er her, vet du at det blir direkte spill og litt tilfeldig. Ballen detter ned både her og der. De er gode til å ha det trykket. Plutselig står det en helt ledig.

- Hvordan er det å miste seieren?

- Vi har egentlig kampen der som vi vil ha den: Vi leder 2-1, og de står igjen med fire-fem mann og "jukser" når vi får kontringer. Vi får egentlig mer enn nok rom til å avgjøre kampen. Det er jævla kjedelig og forferdelig bittert at vi ikke klarer å dra med oss tre poeng her.

- Når vi får kampen til 2-1, bør vi avgjøre det. Når vi får de rommene og kontrer med seks-sju stykker - og kanskje får overtall, gjelder at vi får avgjort kampen ved å få satt det tredje målet.

- I dag var vi rett og slett ikke gode nok til å avgjøre kampen sjøl. Vi hadde mer enn nok rom og muligheter til det.

- Lundemo er tilbake mot Sporting Lisboa, men det kan bli nytt vikariat som indreløper for din del.

- Folk har litt slitasje. Nå tror jeg det er viktig at hele troppen er på tå hev. Vi kommer til å få bruk for alle mann. Det er fortsatt viktige kamper igjen utover høsten, så det gjelder virkelig å holde koken oppe. Jeg håper virkelig at alle 20-22 klarer det. For her trengs alle mann til pumpene.

- Du vil sjøl gjerne starte igjen i europaligaen?

- Laget kom inn i en god stim da jeg var skadet i sommer. Jeg har bare prøvd å holde oppe koken og gjort mitt beste på trening. Jeg har lagt ned ekstra arbeid, sånn at når man får sjansen, så er man klar. For min del handler det rett og slett om å være på tå hev når man får sjansen.

- Også du sleit før helga?

- Det er litt væske rundt akillesen min. Så det var litt 50/50 om det skulle gå. Men vi har en bra lege og et bra medisinsk støtteapparat i Rosenborg, så det var egentlig aldri noen tvil. Da jeg gikk til sengs i går, skulle jeg være aktuell.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi kommer til å få bruk for alle mann» i forumet! Diskutér «- Vi kommer til å få bruk for alle mann» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb