English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg tror folk undervurderer dem
Skrevet av Thomas Myren, 16. september 2019, 07:03

Even Hovland mener likevel at Rosenborg godt kan ta poeng i Linz.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Linzer Athletik-Sport-Klub


Stiftet: 1908
Hjemby: Linz, Østerrike
Hjemmebane: Waldstadion i serie og Linzer Stadion i e-cup
Meritter: 1 serie- og 1 cupmesterskap
Europacup: statistikk
lask.at
- Det blir spennede. Vi vet egentlig ikke så mye om dem, men det er et bra lag. Det er det ikke tvil om, innleder Hovland overfor rbkweb.no.

Rosenborg har hatt mange europaligamøter med lag fra Østerrike dette tiåret. I 2012 ble Rapid Wien slått 2-1 borte og 3-2 hjemme.

Etterpå har det blitt fire strake tap: Det ble 1-2 borte og 1-2 hjemme mot Austria Wien i siste kvalifiseringsrunde i 2016. I fjor var Salzburg knusende med 0-3 borte og 2-5 hjemme.

Linz knuste i fjor Lillestrøm 6-1 i sine første europacupkamper siden 2000. I neste kvalifiseringsrunde vant Besiktas på bortemål etter 0-1 og 2-1.

I likhet med RBK måtte gamleklubben til Vidar Riseth i august ta til takke med europaliga etter å ha blitt slått ut i siste runde av mesterligakvalifiseringa: Club Brugge vant sammenlagt 3-1 etter at LASK først hadde imponert med 5-2-seier over Basel.

- De var like nærme som oss å gå til Champions League, så det blir ingen walkover sjøl om folk her i Norge kanskje ikke har noe forhold til dem. Det er ei tøff nøtt. Vi må nok opp på vårt beste, skal vi klare å ta tre poeng der, tror Hovland.

- De havnet et godt stykke bak Salzburg forrige sesong. Er det håp om at de er mer overkommelige?

- Selvfølgelig, men du ser at vi òg ligger et stykke bak på tabellen nå. Salzburg er på et helt annet nivå enn oss òg, så du skal ikke kimse av at de havnet langt bak Salzburg. Det har ikke så mye å bety. Igjen: De var nær å komme seg til Champions League, så det blir ikke noen lett kamp.

- Du tror altså at det kan bli like tøft som i Zagreb?

- Kanskje ikke like tøft som i Zagreb, men det er opp mot det nivået. Det er jo en grunn til at de kom seg nesten til Champions League, slik som vi nesten klarte. Det er ingen kasteball. Når folk hører LASK Linz, tror jeg folk undervurderer dem.

- Hva lærte dere av bortekampene i kvalifiseringa?

- Vi bør holde nullen, for det er ikke lett å score tre mål for å komme seg videre. Vi vet at vi må være nøyaktige og gjøre jobben i 90 minutter.

- Det blir ei målsetting å samle mest mulig poeng i gruppespillet?

- Selvfølgelig. Men vi har lyst til å komme oss enda lenger opp på tabellen her hjemme òg. Så det blir fullt fokus på begge turneringene. Vi kan ikke slippe opp gassen i noen av dem.

- Hva gjorde dere bra mot Lillestrøm?

- Vi får presset dem ned. I 1. omgang er vel to kontringer det eneste de har. Etter 3-0 slutter vi litt å gjøre oppgavene som vi skal, og da får de skapt noen farligheter på oss. Vi kunne ha fått flere mål i mot. Så vi er nødt til å stramme til. Det kan fort snu i fotball.

- Men det er godt å starte med tre poeng igjen etter at det har vært en liten pause. Nå har vi kommet i gang igjen. Så får vi bare holde det oppe.

- Johnsen har skapt konkurranse på spissplass.

- Det er bra at vi får inn Bjørn, som får seg en fantastisk kamp og scorer to mål. Det er viktig, fordi det er masse kamper utover høsten. Vi trenger kamp om plassene og friske bein når vi skal spille to kamper i uka.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg tror folk undervurderer dem» i forumet! Diskutér «- Jeg tror folk undervurderer dem» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb