English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Lillestrøm 3-1
Skrevet av Thomas Myren, 14. september 2019, 19:55

Anført av hjemmedebutant Bjørn Maars Johnsen fant RBK tilbake til vinnersporet.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Prøver å bevise at jeg er god nok
- Vi har manglet effektivitet i år
Bilder fra Rosenborg - Lillestrøm


- Det var gledelig. Jeg syns vi har manglet litt effektivitet i år. Han viser seg som en dyktig avslutter. Det setter vi veldig pris på. Det gir ham selvtillit på at han trenger få muligheter på å score, sa Eirik Horneland til rbkweb.no.

Det ble flere forandringer på laget på grunn av karantene for Mike Jensen og David Akintola, og fordi at Marius Lundemo ikke var klar for å starte etter ankelskaden:

Anders Trondsen fikk sjansen på sentral midtbane, Gjermund Åsen fortsatte som indreløpervikar, mens at Johnsen statet for første gang og skjøv Alexander Søderlund ut som høyreving.

Johnsen var ivrig i hjemmedebuten og pådro seg et billig gult kort for armbruk allerede etter fem sekunder! Han fulgte opp med skudd på keeper og tapt duell om returen.

Etter halvspilt 1. omgang lyktes han: Anders Konradsen spilte til Søderlund, som flikket ballen videre. Johnsen tok i mot og fant rolig åpning ved stolperota.

- Det var litt lettelse. Du føler deg litt nervøs i din første hjemmekamp med alle forventningene. Alle i byen håper det er en god grunn til at du er her i klubben. Jeg prøver bare å bevise at jeg er god nok, smilte landslagsspissen.

Samuel Adegbenro fulgte opp med å heade i tverrligger, før Thomas Lehne Olsen traff samme del av målramma med et langskudd i motsatt ende av banen. Olsen forsøkte seg også med et godt skudd rett etter pause.

Så gjenvant Adegbenro ballen på hjørnet av 16-meteren og skjøt via leggen på Joonas Tamm, slik at ballen spratt i gresset, opp i tverrligger og ned på rett side av streken.

Gjenvinning høyt på banen var stikkordet også da Birger Meling stanset et Lillestrøm-angrep, vendte opp og holdt unna Ifeanyi Mathew, som ikke ble enig med RBK om kontrakt i august. Venstrebacken fikk sin første målgivende pasning for sesongen, da Johnsen sendte ballen videre opp i lengste kryss via fingrene til Marko Maric.

Daniel Pedersen rundet av noen svært innholdsrike minutter med å redusere med tunnel på André Hansen på innlegg.

Vegar Eggen Hedenstad sto så bak to store sjanser: Først headet en Lillestrøm-spiller et innlegg i egen stolpe. Så reddet Maric et frispark uten at RBK fikk corner.

Lillestrøm-keeperen forhindret også Johnsen etter veggspill med Emil Ceide. Forsøket fra Yann-Erik de Lanlay på returen ble blokkert av en utespiller.

På overtid fikk Hansen briljere med feberredning på skudd fra Alexander Melgalvis fra kloss hold. Seieren føltes likevel aldri truet for Rosenborg, som endelig kunne feire igjen etter bare 1-1 mot både Dinamo Zagreb og Vålerenga før landskampene.

- Vi får 3-0 og kan gå for 4-0 og 5-0. Vi er klart bedre enn Lillestrøm når vi kjører tempo på ting og angriper med skikkelighet og ordentlighet. Men så begynner vi å jukse litt og vil ha det litt billig. Det er et svakhetstegn for oss at vi inviterer dem inn. 3-1 gir dem blod på tann, og de er nesten i ferd med å få 3-2 i tillegg. Det er vi skuffet over, kommenterte Horneland.

- Det beste er bra, og det dårligste er for dårlig. Vi må bli bedre i defensivt spill, til å kontrollere kampene og til å spille med skikkelighet i 90 minutter. I dag er vi litt sånn opp og ned gjennom matchen.

- Er det fortsatt mulig å ta gull?

- Det er lov å drømme om det. Vi må sikkert vinne i hvert fall åtte av ni kamper for å klare det. Vi skal ta én av gangen og se om vi evner å presse dem som ligger foran oss.

Kampfakta

Rosenborg3-1Lillestrøm
Bjørn Maars Johnsen 25, 59
Samuel Adegbenro 53
Daniel Pedersen 65

Lørdag 14. september 2019 18:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
12 183 tilskuere og vist på Eurosport Norge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Anders Konraden, Anders Trondsen (Marius Lundemo 56), Gjermund Åsen - Alexander Søderlund (Yann-Erik de Lanlay 85), Bjørn Maars Johnsen, Samuel Adegbenro (Emil Ceide 76)

Gult kort RBK: Bjørn Maars Johnsen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Mikael Johnsen og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Lillestrøm 3-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Lillestrøm 3-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb