English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det kommer til å gjøre vondt
Skrevet av Thomas Myren, 20. august 2019, 19:41

Eirik Horneland krever at Rosenborg-spillerne biter sammene tennene mot Dinamo Zagreb.

VS.


- Vi må ha nok mot til å gå utpå der og gjøre en bra kamp. Samtidig må du tåle litt smerte. Det kommer til å gjøre vondt fysisk, advarer Horneland.

- Dinamo Zagreb er et løpssterk lag, som spiller hurtig fotball. Da må du være med på det. Du kan ikke si "nei takk" til det. Løper de i 30 km/t, må vi løpe i 31. Det er den inngangen vi må ha.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Mens Rosenborg før den avgjørende runden i kvalifiseringa til Champions League aldri tidligere har møtt et lag fra Kroatia, har hjemmelaget slitt seg til én fattig seier på fem kamper mot norske lag:

I forfjor tok Odd ledelsen, før Dinamo snudde til 2-1 på eget gress. Returkampen i Skien endte 0-0. I 2015 spilte Molde 1-1 i Kroatia, men romsdalingene røyk deretter på bortemål etter 3-3 hjemme.

Høsten 2007 vant Brann 2-1 i Bergen i det uortodokse gruppespillet uten returoppgjør i UEFA-cupen.

- I utgangspunktet er Dinamo Zagreb favoritter. Det er for oss å ta en underdog-rolle. Vi må evne å komme utpå og prege kampen. Vi må få ut en "top performance" fra Rosenborg sin side. Det er vi nødt til å få til, skal vi klare å konkurrere med Zagreb, kommenterer Horneland.

- Jeg tror det er ganske enkelt å spille underdog-rollen kontra det å forsvare en 3-1-ledelse. Det klarte vi ikke sist. Men vi viste mental styrke ved å klare å snu det i 2. omgang.

- Å treffe med rett mental inngang til de to oppgjørene er helt essensielt, om du skal klare å komme deg videre. Det er mye spenning og bra med nervøsitet. Det er et stort oppgjør. Du er nødt til å ha den pirringa i kroppen for å gjøre en maks prestasjon. Samtidig må det ikke tippe over til å bli engstelig. Det er en vanskelig balansegang. Vi skal gjøre alt vi kan for å få det til.

Ikke overraskende tydet treninga hjemme i Trondheim i går formiddag på fornyet tillit til startelleveren som sikret avansement mot Maribor.

Det er verdt å merke seg at Marius Lundemo, Anders Konradsen og Alexander Søderlund alle har to gule kort og må stå over returkampen på Lerkendal neste tirsdag ved ny skriftlig advarsel fra dommeren, som i morgen får videohjelp - for første gang i RBK-sammenheng.

Avspark på Stadion Maksimir er klokka 21. Viasat4 sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Even Hovland - Birger Meling

Mike Jensen - Marius Lundemo - Anders Konradsen

David Akintola - Alexander Søderlund - Samuel Adegbenro


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det kommer til å gjøre vondt» i forumet! Diskutér «- Det kommer til å gjøre vondt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb