English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Skuta flyter
Skrevet av Kim T. Fjørner, 18. august 2019, 19:19

Jeg har gjentatte ganger uttrykt stor bekymring om utviklinga i Rosenborg over tid.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Da spesielt om nedbygginga av kvalitet over tid, samt hvordan RBK-styret med Koteng og Bjørnebye i spissen over en fireårsperiode har solgt våre beste og viktigste spillere og erstattet disse med noe lavere kvalitet, uten de samme egenskapene man så sårt trenger - som for eksempel Selnæs sin evne til å åpne et forsvar med en enkel pasning. Hvordan det gjorde det umulig for Kåre å skape progresjon, når styret bygger laget ned.

Jeg har også vært fryktelig skeptisk til ansettelsen av Horneland, selv om en mellomting mellom Eggen og Hornelands tilnærming til fotball antagligvis er bra når vi skal spille i Europa mot moderne europeiske lag. Jeg fryktet lenge at vi skulle ende opp med Haugesund-ball på Lerkendal, og lenge så det fryketlig ut for min store kjærlighet.

Men jeg skal være den første til å innrømme at jeg tok skammelig feil av Horneland. For maken til rakrygget mann har jeg ikke sett siden Eggen og Sir Alex. Selv da han måtte ta en 90-graders vending i spillestil, og kombinerte sin stil med Eggens 4-3-3. Nå er jo også noe av det viktigste med Eggens godfot-teori å rendyrke det du er god på, for å bedre sine svakheter. Og det er akkurat det Horneland gjør.

Nå har vi sett en voldsom progresjon gjennom de siste ukene. Rosenberg ser igjen ut som et stort lag i norsk og nordisk fotball, og troen på nye titler er tilbake hos den jevne supporter. For en gangs skyld har vi også vært litt heldige med trekninga i Champions League-kvalifiseringa. Med et par gode dager og litt tur er det faktisk en større mulighet å nå gruppespillet i Champions League nå, enn vi har hatt på mange år. Vi får bare krysse fingra og håpe at denne muligheten ikke kommer for tidlig for Hornelands RBK. Fortsetter den progresjonen vi ser nå, så har i hvert fall jeg troa på at dette faktisk kan gå i år, selv om vinduet inn er veldig trangt.

Nå er det sånn at Hornelands jobb med RBK langt på vei berger Kotengs plass på Lerkendal, så sant han har lært noe av de siste fire årene, og ikke går ut i samme fella igjen.

Men Bjørnebye må vi få ut så fort som mulig. Vi kan ikke godta den spillerlogistikken som har vært de siste fire åra, med Bendtner som den absolutt groveste bommen. Vi trenger en langt sterkere mann bak det roret. Vi har mer enn nok kapasiteter til å gjære en langt bedre jobb enn dette.

Men alt i alt kan man vel si at pumpene går og båten tømmes for vann, skuta flyter nok en gang. Seier er søtt. Vi må bare ha en mann som kan finne det rette mannskapet for fremtiden.

Kim T. Fjørner, Oslo


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Skuta flyter» i forumet! Diskutér «Din mening: Skuta flyter» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb