English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Maribor 3-1
Skrevet av Thomas Myren, 13. august 2019, 20:51

Vi skal ut i Europa i år!


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det gir gjenklang i Europa
- Vi viser at vi kan spille god fotball
Dinamo Zagreb blir siste hinder
- Den tøffeste kampen så langt
Endelig hymne og videodømming
Bilder fra Rosenborg - Maribor


- Jeg tror det gir litt gjenklang i Europa med 3-1 borte og 3-1 hjemme. Jeg syns vi gjør en særdeles god bortekamp i 2 x 45 minutter. De siste 40 minuttene i dag viser at det er en mentalt sterk gruppe som Rosenborg har, skrøt Eirik Horneland.

Rosenborg møter Dinamo Zagreb i siste runde av mesterligakvalifiseringa. Europaliga blir trøstepremien om det ikke skulle bli sammenlagtseier.

Tore Reginiussen og Anders Konradsen var begge tilbake etter lårskader, og dermed kunne RBK mønstre toppet lag igjen.

Maribor trengte tre mål for å avansere og gikk hardt ut. Rudi Pozeg Vancas fikk tidlig skutt tunnel på André Hansen, men ballen traff innsida av låret til den utrusende keeperen og spratt unna.

I motsatt ende av banen måtte Kenan Piric ut i full strekk, da Alexander Søderlund headet via Spiro Pericic.

Rosenborg begynte å forberede seg på hvile og taktikkprat, men minuttet på overtid kom til slutt målet som skapte ny spenning: Et innlegg ble sparket tilbake til Vancas, som på halv volley skjøt opp i krysset.

- I stedet for å angripe, ble vi passive. Vi spilte støtte og bakover. Vi spilte mer til André enn framover på banen. Vi spilte lite i rom og mye på fot. Vi var mentalt passive, oppsummerte Horneland.

Heldigvis reiste RBK seg etter pause: Alexander Søderlund utlignet etter at Mike Jensen hadde spilt gjennom David Akintola, som elegant tok ned ballen, skar innover og la tilbake.

- Han legger ballen flatt utover, og det er bare å breiside den i lengste hjørne. Det var utrolig bra gjort av ham, skrøt Søderlund.

Konradsen fulgte opp med å stange i mål en corner fra Vegar Eggen Hedenstad etter drøye timen. Avansementet var i praksis sikret.

- Da tror jeg de resignerer. Du ser det på dem både på banen og på benken at piffen går litt ut. Det var òg viktig å få den, kommenterte nordlendingen.

Rosenborg hadde derfor full kontroll uten å skape særlig flere sjanser før 20 minutter senere: Reginiussen vant tilbake ballen på slovensk banehalvdel. Konradsen veggspilte med Akintola, før han fra 15 meter skjøt i lengste kryss. Skuddet med venstrefoten(!) var så vidt borti en motspiller uten særlig retningsforandring.

- Jeg følte at jeg fikk ballen litt langt unna i forhold til hva jeg hadde tenkt i utgangspunktet, og jeg syns den var lenge i lufta òg. Jeg fikk en del kritikk fra lagkompiser om at det så ut som om jeg bare sentret den i mål. Men krysset er ledig! gliste Konradsen, som nå har imponerende sju mål på de siste seks kampene han har spilt.

Dermed var det tredje gruppespill i Europa på tre år sikret.

PS! Djordje Denic og Yann-Erik de Lanlay ble vraket for å gi plass til Emil Ceide og Erik Botheim i kamptroppen.

PPS! Det beste tilskuertallet hittil i sesongen!

Kampfakta

Rosenborg3-1Maribor
Alexander Søderlund 53
Anders Konradsen 61, 81
Rudi Pozeg Vancas 45

Tirsdag 13. august 2019 19:00
Champions League 3. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
18 564 tilskuere og vist på TV2 Sport 1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen (Anders Trondsen 87), Marius Lundemo, Anders Konradsen (Emil Ceide 90) - David Akintola, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro (Gjermund Åsen 78)

Gult kort RBK: Marius Lundemo og Anders Konradsen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Pål André Helland og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Maribor 3-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Maribor 3-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb