English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Skammelsrud ferdig i RBK
Skrevet av Thomas Myren, 1. november 2002, 18:07

I ettermiddag fikk Bent Skammelsrud beskjeden han hadde fryktet: Åge Hareide vil ikke gi ham ny kontrakt, og dermed legger midtbaneveteranen opp.


Over og ut: Bent Skammelsrud måtte i dag bite i gresset: Karrieren er over.
Dermed får ikke den folkekjære Rosenborg-spilleren muligheten til å få dusinet fullt når det gjelder seriemesterskap på rad. Det 11. strake seriemesterskapet som verdensrekordinnehaveren sikret seg for noen uker siden blir det aller siste.

Åge Hareide troppet opp på Lerkendal i ens ærend for å gi midtbaneveteranen den tunge beskjeden i ettermiddag. Ekstra tungt er det selvsagt fordi Skammelsrud mest av alt ville fortsette i sitt kjære RBK. Den påtroppende treneren mente at det var viktig å gi beskjeden ansikt til ansikt med Bent.

- Vi har underrettet Bent om at vi ikke satser på han neste sesong. Det er først og fremst med tanke på fremtiden i årene som kommer. Det var ingen lett avgjørelse. Det var en vemodig stemning på møtet, sier Åge Hareide til Adressa.

Hovedpersonen selv tok Hareides avgjørelse tungt, og brukte lang tid på å fordøye nyheten. Men innerst inne forstår han at Rosenborg-laget må fornyes, og at noen må ofres.

- Det er vemodig, men jeg er ikke skuffet. Jeg forstår klubben. Men, jeg har jo signalisert at jeg kunne tenke meg å fortsette. Det legger jeg ikke skjul på. Det kan ikke ha vært noen lett avgjørelse for Åge heller, sier en mutt Skammelsrud til Nettavisen.

Selv om Skammelsrud gjerne ville ha sparket fotball i minst ett år til, er det uaktuelt å gå til en annen klubb. Alternativene var Rosenborg eller å legge opp.

- Hjertet mitt er i Rosenborg, slår han fast.

Begrunnelsen for at østfoldingen ikke får forlenget kontrakten er først og fremst alderen. Åge Hareide vil ha yngre spillere på laget, og da passer det svært dårlig at Skammelsrud fyller 37 år 18. mai neste år.

Nå jobber Rosenborg for å finne en plass til Bent Skammelsrud i administrasjonen i klubben. Dette etter ønske fra spilleren selv.

- Det er snakk om en fulltidsjobb med flere oppgaver. Vi ser for oss at han kan ha en funksjon direkte knyttet opp mot spillergruppa. At han kan ha en funksjon der han observerer motstandere, eller at han ser på talenter, sier Hareide.

Dermed blir hjemmekampen mot Lyon 12. november den siste kampen til både Bent Skammelsrud og Nils Arne Eggen. Med andre ord blir det en kveld med mange følelser.

- Ja, det blir en spesiell kamp, sier Skammelsrud til VG.

Tusen takk for alle de gode stundene, Bent!

Bent Skammelsrud-fakta:
414 kamper for Rosenborg
80 mål
11 seriemesterskap
3 cupgull

Hva synes om du Åge Hareides beslutning?
Skriv din mening samt avskjedshilsen!
Diskutér med andre supportere i forumet!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Skammelsrud ferdig i RBK» i forumet! Diskutér «Skammelsrud ferdig i RBK» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb