English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Enklere når de foran ligger i rette posisjoner
Skrevet av Thomas Myren, 15. juli 2019, 16:56

Even Hovland mener Rosenborg-forsvaret har fått langt bedre hjelp den siste tida.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto
- Det kommer seg. Det er litt rusk ennå selvfølgelig, men det vil det alltid være. Det skal godt gjøres at du er fornøyd når du holder på med fotballkamper i 90 minutter, kommenterer Hovland til rbkweb.no.

Seieren over Brann i Bergen 26. mai ble et vendepunkt. Fra da av har RBK innkassert 18 poeng på sju seriekamper med 16-6 i målforskjell mot seks poeng og 4-12 på de første åtte kampene.

- Vi byttet litt i forsvar etter en periode da vi sleit, men det har med hele laget å gjøre: Jobben bak blir enklere når de foran ligger i rette posisjoner. Det er totalpakken: Hele laget har løftet seg fra tidligere i sesongen til nå, påpeker Hovland.

- Det var litt sånn som da jeg kom i fjor: Vi hadde noen dårlige resultater da òg. Men gjør alle jobben sin, får du resultater til slutt.

- Hvordan syns du sesongen har utviklet seg for din egen del?

- Det er på vei oppover, slik som for resten av laget. Jeg er ikke fornøyd med det som var, men vi må se framover. Nå knapper vi innpå alle lagene foran oss, og vi har gode muligheter til å komme oss videre i Europa. Det blir en spennende høst!

- Var det en liten nøkkel at du og Reginiussen byttet plasser i midtforsvaret før kampen på Lillestrøm?

- Jeg vet ikke. I fjor spilte vi motsatt. Det har egentlig ikke så mye å si. Mesteparten handler om at folk har kommet i bedre form. Vi har kommet tilbake til dit vi var - rett og slett. Jeg tror ikke det har så mye å si om vi spiller til høyre eller venstre. Det handler om at alle er med og kjemper i 90 minutter - eventuelt lenger - hvis vi skal få resultater. Det er ikke om hvilken posisjon du har.

- Hva tenker du om returkampen mot Linfield?

- Med 2-0 på bortebane er halve jobben gjort. Vi skal selvfølgelig slå dem her òg. Vi har et godt utgangspunkt, og vi får bare bygge videre på det som vi har gjort den siste stunda.

- Håpet er et tidlig mål?

- Ja, da dreper vi i hvert fall kampen. Så lenge det er 0-0 er det heller ingen krise for oss, for vi har to mål å gå på. Vi må bare gå ut og kose oss og få en god opplevelse før neste kamp. Det blir nok tøffere motstand der.

- Hva betydde målfesten mot Viking?

- Det var godt å få ei utløsning. Vi har stort sett bare fått ett og to mål, så det hjelper på. Det var godt at det var flere som fikk seg noen mål. Det er viktig å ta med seg videre.

- Hvorfor lyktes dere så godt med angrepsspillet?

- Det handler om kvalitet og detaljer, som vi har slitt litt med tidligere og som vi må ha på dette nivået. Skal vi komme oss videre i Europa, må vi holde det der.

- Nå har vi kamp på onsdag. Vi må bare fortsette. Går vi videre der, får vi holde i gang resten av høsten. Det er godt at vi ikke har pause.

- Det går greit for alle som startet mot Viking å starte igjen på onsdag?

- Folk har trent i hele år for å være klare. Alle har nok lyst til å spille, i hvert fall nå som det går rette veien. Jeg tror ikke det blir noe problem.

- Men det kan være at de (trenerne) velger å bytte noen for å få full treningsuke for andre. Vi får se hvordan de velger å gjøre det.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Enklere når de foran ligger i rette posisjoner» i forumet! Diskutér «- Enklere når de foran ligger i rette posisjoner» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb