English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Viking 5-1
Skrevet av Thomas Myren, 13. juli 2019, 17:20

RBK beviste at sommerformen sitter.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg lukker øynene og drar til
- Vi flyter på en bølge av positivitet og selvtillit
Bilder fra Rosenborg - Viking


- Det er veldig deilig å få en sånn kamp iblant. Jeg håper at vi kan få det oftere. Det gjør absolutt noe med selvtilliten og humøret i gruppa. Nå syns jeg vi flyter på en liten bølge av positivitet og selvtillit - i og rundt klubben, smilte Anders Konradsen til rbkweb.no.

Lyskeskadde Samuel Adegbenro var fortsatt uaktuell. Denne gang ble Yann-Erik de Lanlay foretrukket som vikar på venstreving.

Rosenborg misbrukte tre sjanser innledningsvis: David Akintola skjøt over fra kloss hold etter at Alexander Søderlund hadde stusset et innlegg videre til ham. En corner havnet så hos Even Hovland, som skjøt via et Viking-bein og over. Ivan Austbø fulgte opp med ei god redning på hardt skudd fra de Lanlay.

Plutselig tok de nyopprykkede, meritterte gjestene over initiativet i kampen - uten å skape ordentlige sjanser. Vegar Eggen Hedenstad slo effektivt tilbake med skudd i nærmeste kryss fra 30 meter etter å ha fått ballen fra Marius Lundemo.

- Det er selvfølgelig et veldig godt treff. Jeg bestemmer meg egentlig ganske tidlig for at "nå skal jeg prøve lykken". Jeg lukker øynene og drar til, forklarte høyrebacken.

Rett etterpå sendte Hedenstad en corner rett på hodet til Søderlund, som stanget i mål. Begivenhetsrike minutter før halvtid endte med at Runar Hove skjøt via Jostein Ekeland i mål.

- Det var jo selvfølgelig frustrerende og litt stressende at vi får 2-1 rett før pause. Men vi sier i garderoben at "så lenge at vi holder oss samlet og ikke sprekker opp, slik at det blir "Hawaii"-tilstander, så tar vi det greit". Heldigvis får vi ei tidlig scoring, og da går det bare én vei, kommenterte Konradsen.

Han ordnet sjøl 3-1 med skudd oppunder tverrligger etter at Søderlund elengant hadde tatt ned et innlegg fra Birger Meling og lagt ballen til rette.

Minuttet etterpå ble Marius Lundemo fratatt sitt første mål for sesongen, da han feilaktig ble dømt offside på frispark fra Hedenstad.

En litt roligere periode av kampen endte med at Zymer Bytyqi ble spilt gjennom og skjøt stolpe ut. Rosenborg våknet igjen og fullførte med stil:

Hedenstad serverte igjen Søderlund, som scoret på volley med mann i ryggen. Så vartet RBK opp med et flott angrep: Konradsen vant ballen langt nede på egen banehalvdel før Mike Jensen veggspilte med innbytter Pål André Helland. Konradsen fikk ballen tilbake på 16-meteren og skjøt kontrollert i mål.

Søderlund kunne ha fullført hat-trick, men midtspissen kom akkurat for seint til å skli i mål et innlegg fra Meling.

- Vi hadde et veldig fokus før kamp på å få opp tempo i alt vi gjør. Vi visste at Viking kom til å bli slitne jo mer vi løper, jo mer vi spiller og tar raske innkast. Vi måtte få opp tempoet for å få dem slitne, og det syns jeg vi lyktes veldig bra med. Du ser på slutten at det er spill mot ett mål, analyserte Hedenstad.

Det er nå tre uker ferie i serien før neste kamp i Sarpsborg. Kvalifiseringa til Champions League fortsetter derimot ufortrødent med returkamp mot Linfield i 1. runde på onsdag.

PS! Mikael Johnsen og Erik Botheim var uaktuelle på grunn av G19-EM i Armenia.

Kampfakta

Rosenborg5-1Viking
Vegar Hedenstad 36
Alexander Søderlund 40, 76
Anders Konradsen 50, 84
Jostein Ekeland 44

Lørdag 13. juli 2019 15:30
Eliteserien, Lerkendal stadion
12 659 tilskuere og vist på Eurosport Norge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo (Anders Trondsen 80), Anders Konradsen - David Akintola (Pål André Helland 80), Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay (Gjermund Åsen 68)

Gult kort RBK: Tore Reginiussen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Djordje Denic og Emil Konradsen Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Viking 5-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Viking 5-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb