English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Aktiv og gestikulerende
Skrevet av Thomas Myren, 3. juni 2019, 18:33

Før kampen mot Vålerenga blir den nye statuen av Nils Arne Eggen avduket.


Foto: Thomas Karlsen

- Nils Arne er blitt en voksen mann. Jeg har valgt å portrettere ham slik han var for 25-30 år siden. Det er sånn de fleste kjenner ham: Aktiv på sidelinja med gestikulerende hender. Ryggen vil være vendt mot stadion. Han kommer til å henvende seg mot bykjernen og til folk som er på vei til kamp, forteller kunstner Errol Fyrileiv til Dagbladet.

Allerede i 2014 bestemte Rosenborg seg for å hedre Eggen med egen statue samt å døpe området mellom stadion og Klæbuveien om til Nils Arne Eggens plass, som også er et offentlig stedsnavn.

Kunstneren og klubben hadde plan om avduking i fjor, men av praktiske årsaker valgte man å utsette til i år. Til slutt ble neste søndag valgt som tidspunkt, nærmere bestemt klokka 18.

- Nils Arne er 175 centimeter høy. Jeg har forlenget ham til to meter. Plinten - overgangen mellom statue og sokkel - er sju centimeter. Tar vi med sokkelen på 80 centimeter, blir statuen i underkant av tre meter høy, beskriver Fyrileiv.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Aktiv og gestikulerende» i forumet! Diskutér «- Aktiv og gestikulerende» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb