Utskrift fra rbkweb.no

- Vi må se utvikling
Skrevet av Thomas Myren, 21. mars 2019, 22:20

Hvordan blir det å komme i gang med serien?


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det blir bra! Vi gleder oss veldig til å begynne å konkurrere. Det er alltid mye kjekkere å konkurrere om poeng enn å spille treningskamper. Samtidig skal vi være godt forberedte, svarer Eirik Horneland til rbkweb.no.

- Føler du på ekstra spenning i ny klubb?

- Det gjør jeg alltid uansett. Det er alltid spenning i forhold til hvor du står og hvor fort du klarer å jobbe for å få nok kvalitet i laget.

- Hva tenker du om det som møter dere i de første kampene mot Bodø/Glimt, Odd og Molde?

- Det er bare tøffe kamper i eliteserien. Det er vanskelig å spille ut motstanderen. Spesielt fra start av selger alle seg dyrt. Så da handler det om å være godt skjerpet og sørge for at du spiller hjem trepoengere.

- Det er poengfangst som skal til for at du blir fornøyd utover april?

- Ja, du må alltid plukke poeng. Og poeng gir ofte selvtillit. Da er det mye enklere å få frigjort energien til å spille enda bedre fotball.

- Det blir et tidlig møte med Molde. Hva vil borteseier over tittelutfordreren kunne gi laget?

- Det er så langt fram at det har jeg ikke tenkt på ennå. Jeg tror at vi må dag for dag og sørge for at vi får gode prosesser til å bli bedre.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto
- Hva blir den store motivasjonen for deg og laget i år?

- Det er å fortsette å vinne! Rosenborg er et vinnerlag, så vi må fortsette å vinne. Så skal vi prøve å utvikle laget, sånn at vi kan hevde oss i Europa òg.

- Hvordan blir det å få prøve seg i Champions League-kvalifisering?

- Det blir ei stor utfordring. Men det er så langt fram i tid at jeg ikke tenker så mye på det nå. Nå gjelder det å få bygd laget. Så får vi bruke energi på det når den tid kommer.

- Gjør dere det like bra resultatmessig som i fjor, blir det i hvert fall på papiret en bra sesong.

- Ja, det er ikke lett å gjøre det så mye bedre enn å ta "the double" i Norge. Det er stort å gjøre det. Rosenborg har tatt sju av de åtte siste gullmedaljene (i serie og cup). Så det er der lista ligger.

- Hva skal til for at du sier deg fornøyd med sesongen?

- Jeg tror at vi først og fremst må tenke utvikling. Vi må se utvikling og klar tendens i laget. Vi må ha et gjenkjennelig lag fra uke til uke. Det er veldig viktig. Også vet vi hvor lista ligger i forhold til resultat.

nyheter
forum