English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Tullet RBK med oss?
Skrevet av Thomas Myren, 20. oktober 2002, 23:26

I dag ble Rosenborgs 11. strake seriemesterskap feiret på Brakka. Så kan man spørre seg: Hva skjedde egentlig i vår?

I år har Rosenborg vært den reneste "Dr. Jekyll og Mr. Hyde". Vårsesongen var under en hver kritikk og mange trodde at dette skulle bli året da RBKs seiersrekke "endelig skulle bli brutt".

22. juli så det sannelig ut til å bli slik også. 0-2-tapet hjemme mot Viking førte til at Rosenborg lå hele ti poeng bak serieleder Lyn.

- Jeg har vunnet så mange gull at jeg ikke trenger flere. De betyr ikke noe for meg personlig. For klubben betyr de selvsagt noe, men jeg trenger dem ikke, sa Nils Arne Eggen etter den kampen.

Da snudde det plutselig.

Siden den gangen har det gått bare en vei for Troillan: Rett til himmels! Seire på rekke og rad førte til at tabelltoppen ble inntatt bare noen uker senere og der har Rosenborg blitt værende. Erik Hoftuns formkurve er mer eller mindre lik hele lagets. Første halvdel av sesongen var elendig og lagkapteinen ble vraket fra landslaget. Men deretter brettet han opp ermene og storspilte kamp etter kamp og gjenvant plassen i Sembs tropp og ikke minst ære og respekt.

Gårsdagens balltrilling i seks minutter mot Sogndal beskriver høsten på en god måte: Rosenborg kunne arrogant spasere inn til gull.

For å bruke NRK-ekspert Jan Åge Fjørtofts ord: "Har folket på Brakka tullet med oss?" Man skulle nesten tro at det hele var planlagt. Plutselig begynte man å gi det "lille ekstra" - i form av seiersmål på overtid gang på gang, og dermed sikret man også poeng etter poeng. Ville Eggen gjøre sin siste sesong som trener litt mer spennende...?

I alle fall: Tusen takk, både spillere og trenere, for nok et gull! Du kunne ikke ha kronet trenerkarrieren din på en bedre måte, Nils Arne!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Tullet RBK med oss?» i forumet! Diskutér «Kommentar: Tullet RBK med oss?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb