English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Raus, åpen og uredd
Skrevet av Endre Thompsen, 28. juli 2018, 17:44

Høstregnet hamrer på ruta og i lyset fra lyktestolpen på utsiden så ser man regndråpene fyker som vanrette prosjektiler. Været er ikke unormalt slik man kan forvente langs sørlandskysten en kveld i midten av oktober. I kveld spiller det liten rolle uansett.

Huset er fylt opp av naboer og kamerater og det er heller ingen som har tenkt seg ut de nærmeste timene.

Det er ikke én av oss som satt i denne stua oktoberkvelden i -99 som er den typiske Rosenborgfanen. Vi var jo sørlendinger og sognet til makrellfotball og FK Mandalskameratene, som klatret oppover divisjonene.

Denne kvelden, når Bent Skammelsrud ledet sine tropper ut på mektige Westfalenstadion, var vi alle RBK-supportere. Det var vi hver gang Rosenborg spilte Champions League-kamper.

Dagen etter denne matchen spilte vi juniorkamp mot IK Start. Ett av årets to store hatoppgjør. MK - Start, Start - MK. Inspirasjonen som normalt stammet fra Patrick Vieira, Roy Keane og Ronaldinho var denne dagen byttet ut med ønsket om å spille som Skammelsrud, Derek Sørensen og John Carew. Så stor posisjon hadde RBK på den tiden, til og med her nede helt i sør. Hele norges RBK.

I kveld, 19 år senere, etter å ha sett dokumentaren om Erling Næss for andre gang, samt lest meg opp på de siste par ukers kontroverser rundt Lerkendal, så blir jeg egentlig bare trist. Det som blir signalisert fra RBK sitt styrerom nå for tiden er så langt unna de følelsene jeg kjenner på når jeg spoler tilbake til kvelder som den vi opplevde en oktoberkveld i -99, som det bare er mulig å komme.

Jeg følger ikke nok med RBK til å fortelle noen hva som er riktig, eller hva som er galt, men som en stolt norsk fotballsupporter som hadde min voldsomme ungdomstid på 90-tallet så har jeg likevel levd et slags liv med RBK. Et liv blandet med både stolthet og flauhet.

Ydmyk hilsen fra det blide sørland om at RBK igjen vil fremstå raus, åpen og uredd!

Endre Thompsen, Mandal


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening:  Raus, åpen og uredd» i forumet! Diskutér «Din mening: Raus, åpen og uredd» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb