Utskrift fra rbkweb.no

Din mening: Negativitet
Skrevet av Runar Sørgjerd, 21. august 2017, 23:06

Når jeg er innom diverse Rosenborg-fora blir jeg forundret over negativiteten som florerer.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Et "B-preget" lag vant 6-0 over Haugesund i 2016, mens i år har det blitt to 1-0-tap. Jeg er en dårlig taper, men holdt meg unna sosiale medier i går, helt bevist. Det er av og til bedre og stikke fingeren i halsen og få ut eiter og galle den veien enn via forum og sosiale medier.

Jeg er blant dem som i vår trodde at Kåre Ingebrigtsen skulle ta en Mourinho. Mourinho gjør det bra i to sesonger, og så stokker alt seg i klubb etter klubb. Kåre Ingebrigtsen gjorde det bra i Bodø/Glimt i to, og så gikk det ikke så bra. Han endte først opp som bilselger på Lillestrøm før han ble assistenttrener i Viking. Gudskjelov ser det ut til at jeg tok feil.

Rosenborg vinner nok serien, om ikke med 12 poeng som i 2015 og 15 som i 2016, men de vinner. Kanskje også the double for tredje år på rad. Håper det.

Kåre og enkeltspillere har fått gjennomgå, både av fans og enkelte journalister, særlig "eksperter". Når man har så lite å komme med at tyggegummien til Nicklas Bendtner blir tema, ja da er det kun for å få "likes" på Twitter. Laguttak og tyggegummitygging har vært Ŧhovedtemaŧ for Jesper Mathisen i Tv2s FotballXtra, og på Twitter.

Og selvsagt kaster kritikerne seg på. Mulig det er moro, men det er feil fokus. Bendtner er en klassespiller. Han scorer neppe 30 mål denne sesongen, men hvem hadde egentlig trodd det? Når forhåpninger går fra det til tro og deretter til irritasjon over for høye forventninger blir det bare tøysete. Kåre og Erik er veldig fornøyde med Nicklas sitt bidrag på og utenfor banen.

Visst skal det være god takhøyde, og folk må få lov til å ha sine egne meninger, men av og til kan det være greit å tenke seg om et par ganger før man legger ut sin frustrasjon og må tåle både det ene og det andre i etterkant fra alle som er uenige, og som dessverre ofte kommer med ufine og helt usaklige karakteristikker av meningsytreren.

Det er litt som i politikken, når den ene siden sier noe er det trakassering, mobbing, hersketeknikk og hva det ikke er, men sier motparten noe er det sutring, klaging og uvitenhet.

I går spilte så å si alle årsverste, med noen hederlige unntak. Piping under og etter kampen må vi tåle, selv om det er de som mener det også er galt. Fotball er forunderlig. De trener hver dag, kanskje flere ganger pr dag, enda treffer de ikke på pasninger som en 14-åring ville truffet på. Det kom ikke så mye som et tegn på sluttspurt i går. Synes til og med Kjernen virket litt "tamme" i går. Så kom gloser som ubrukelig, feil ditt og feil datt. Ingenting blir så fort historie som en fotballkamp.

Nå venter Ajax foran et fullsatt Lerkendal. Jeg både gruer og gleder meg. Stemningen når Kjernen gir alt må oppleves. Den kan ikke beskrives.

Deretter ventes Vålerenga på søndag. Kvartfinale i cupen. Vi får håpe den kortreise kampen torsdag gir en positiv opplevelse med gruppespill som belønning, og at et vaklende Enga sendes hjem uten å få spille på Ullevål, for nå blir det jo kanskje litt mer stas for dem å spille der når de har fått sin egen lekegrind. De klarte ikke fylle opp borteseksjonen på Åråsen. Ble vel for langt hjemmefra ...

Støtt gutta, trenerapparatet og alle rundt, møt opp på kamp og vent gjerne som meg til nesten et døgn etterpå før du poster, da er mesteparten av sure oppstøt borte. God kamp!

Runar Sørgjerd, Ranheim

nyheter
forum