Utskrift fra rbkweb.no

Dorsin om Per Joar Hansen
Skrevet av Thomas Myren, 19. februar 2017, 09:46

Mange var skeptiske da Perry kom tilbake. Hva tenkte du, som hadde hatt ham som trener før?


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Folk kan utvikle seg, og trenere kan utvikle seg. Men rent spontant da jeg så det, tenkte jeg at det var rart å ansette en trener som man hadde gitt sparken tidligere. Samtidig hadde man uttalt at man skulle spille 4-3-3, og han gjorde vel det. Da valgte de ham, svarer Mikael Dorsin.

- Hvilket regime innførte han og Wiggen?

- Det har alltid vært mye kritikk rundt treningene, at vi trente for lite. Vi trente mye mindre med ball i forsesongen, og det føltes som en filosofi om at man ikke skulle skade seg og holde seg frisk. Det var litt uvant. I alle år hadde vi trent hardt og mye med ball, så det var spesielt.

- Det har blitt nevnt hundre ganger at vi trente for lite for å bli gode nok. Vi fikk ikke ut den energien og det spillet som vi ville ha på banen. Det ble feil effekt. Kanskje funker det noen plasser, men det funker ikke her.

- Du nevner annet regime. Jeg vet ikke. Alle er ulike som personer med egne personligheter. Man liker visse trenere bedre. Visse trenere lykkes bedre, og visse er bedre. Så enkelt er det.

- Plutselig ble det flere dansker enn svensker på laget.

- Andretreneren, Bård, kom fra Danmark, og han kjente dem. Det kan ha vært tilfeldigheter også, men oftest kan det være en spesiell agent. Det er sånn det funker.

- Det burde ha vært flere svensker! Jeg syns svenskene som har vært her, har gjort det bra: Jeg har gjort det jækli bra. Lustig var bra, Rade var riktig bra. Örlund var bra, og Fredrik Stoor gjorde det i hvert fall økonomisk bra - og han hadde noen bra matcher.

- Danskene har vært bra også, men det er mest Mike. "Tobbe" var OK, men det var mange av svenskene som var klasse.

- Dere ledet serien lenge den sesongen.

- Vi begynte veldig bra.

- Uavgjort i hjemmekampene mot Haugesund og Hønefoss ødela veldig.

- Det dabbet av. Det kan henge i hop med at vi ikke var helt i 100 prosent form. Det kan også ha vært presset. Vi hadde ikke vunnet på noen år, og da er man ikke vant til å lede. Det er mange faktorer.

- Det var andre høsten på rad at dere ledet uten å ta gull.

- Det var bare jeg som hadde vunnet mesterskap før i Norge. Alle kan vinne én gang, en mester vinner flere ganger. Det er det det handler om: Når man kommer i slike situasjoner, vet man hvordan man skal håndtere den. Har du et lag med spillere som har vunnet flere ganger, som vet man hvordan man vinner, kan man håndtere slike kamper. Da vinner man kampen 1-0 i stedet for at det blir 1-1 eller 0-0. Det henger i hop.

- Dere reiste likevel til Lillestrøm og kunne bli seriemestere om Strømsgodset ikke vant sin kamp. Hadde dere tro på gull?

- Ja, det hadde vi. Det var spennende. Vi var seriemestere i pausen.

- Cupfinalen mot Molde var nok et eksempel på at dere ikke var et mesterlag: Dere ledet i 2. omgang, men tapte.

- Presis. Samtidig var Molde bedre i den kampen, og det fortjente å vinne den. Det mener jeg. Det var tungt å tape likevel, selv om jeg ikke spilte. Det var forferdelig å tape mot dem. Det var blytungt.

- Var treningshverdagen årsaken til at det ble tyngre i 2014?

- Det tror jeg er fakta. Man må være bygd for å orke. Det har også å gjøre med erfaring og mentalitet, som kanskje ikke fantes i gruppen da. Heller ikke hos trenerne og i hele organisasjonen.

- Det var en generell misnøye?

- Det er alltid misnøye når man ikke vinner titler. Når man heller ikke får ut sin energi på trening, utvikler man seg ikke. At folk forventer at vi skal vinne påvirker også. Alle vet at det var en generell misnøye, for det var det. Det var derfor man bytter trenere.

- Hadde misnøyen bygd seg opp helt siden året før?

- Ja, det tror jeg. Vi spilte ikke så bra heller. Vi hadde vært med å slåss oppe i toppen, men det skulle vi også gjøre med det spillermaterialet som vi hadde. Men spillet og hvordan vi trente funket ikke.

- 2013 og 2014 føltes som tunge år - svarte år for meg. Det er sånn jeg ser det. Det er det jeg kan snakke om, for jeg kan ikke snakke for andre. Det var ingen artige år i min Rosenborg-karriere.

- Det var dårlig stemning generelt i byen, i laget og hos publikum. Det kom folk - det gjør det alltid, det står det respekt av, men det var en mørk stemning i halvannet til to år.

nyheter
forum