Utskrift fra rbkweb.no

Din mening: Eggen vs. Ingebrigtsen
Skrevet av Runar-André Sørgjerd, 30. juli 2016, 18:57

Jeg er av dem som hadde håpet Nils Arne Eggen skulle få fortsette i 2010, og få fortsette til han ikke orket mer. Slik ble det ikke.

Og jeg håpet at Trond Sollied skulle være mannen som skulle ta over deretter, slik ble det heller ikke.

Jan Jönsson og Per Joar Hansen fikk begge sjansen, men det ble ikke helt som klubb og supportere hadde håpet på. Kåre overtok og gjorde sine saker bra, og fjoråret med the double taler for seg.

2016-utgaven leder serien, er med i cupen og kan kvalifisere seg enten til Champions League eller Euro League. Det er veldig bra. Men det er en liten forskjell på Eggen vs. Ingebrigtsen: Drillo og Eggen sa på nittitallet at "vi kan slå alle, vi", og spillerne trodde på det.

Kåre sa følgende: "Nils tror fortsatt vi kan slå Real Madrid, men æ og Erik e ikke like sikker, men tror fortsatt RBK kan gjøre det bra i Europa." Nils og Drillos tro smittet over på spillerne som trodde på deres budskap, og hadde selvtillit nok til å tørre.

De ufarliggjorde enkeltspillere, lag og motstandernes supportere. Ingenting var umulig. Sammen er vi bedre enn dem, sammen kan vi klare det. Samhandling, kameratskap og troen på at man kunne slå alt og alle la grunnlaget for suksessen.

Dette kan gjenskapes. Det handler vel rett og slett om å ha troen, troen på seg selv, lagkameratene og støtteapparatet. Å ha respekt for motstanderne er bra, men man bør også tørre sette seg i respekt. Tro kan flytte fjell. Jeg har troen, og håper Kåre og co tørr si at vi kan slå hvem som helst, når som helst.

Runar-André Sørgjerd, Bodø

nyheter
forum