English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Aalborg 4-1
Skrevet av Thomas Myren, 18. juni 2016, 14:51

0-1 ble snudd til 4-1 da frosne supportere begynte å synge den siste halvtimen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det handler om å være anvendelig
Øvde inn Europa-strategien
Bilder fra Rosenborg - Aalborg


- Plutselig fikk guttene mer energi. Det er alltid viktig med støtte, om det er ti eller hundre som er der, smilte Mushaga Bakenga til rbkweb.no.

Ni kalde varmegrader fristet ikke mange til å ta turen til den eneste treningskampen på Lerkendal i juni. Rosenborg måtte stille i bortedrakter fordi Aalborg tydeligvis hadde glemt sine egne, og hjemmelaget var dessuten ikke fulltallige:

Gudmundur Thorarinsson (hofteleddsbøyer/lyske), Tore Reginiussen (lår), Fredrik Midtsjø (ankel) og Anders Konradsen (lår) ble alle spart til neste og siste test mot Östersund, mens Yann-Erik de Lanlay (kne) fortsatt er skadet i noen uker til.

RBK tok grep i kampen: Christian Gytkjær og Pål André Helland var tidlig frampå med henholdsvis hard heading på keeper og skudd høyt over fra godt hold. Så døde omgangen egentlig litt ut.

- Det blir mye én og én defensivt. Vi blir veldig urolige, vi er ikke tålmodige nok i presshøyde. Da får de ha ballen en god del. Vi bruker krefter på det, konstaterte Kåre Ingebrigtsen.

Folk flest trodde det skulle bli målløst til pause, da Jakob Blåbjerg altfor enkelt sprang seg fri og bukket inn en corner. Helland kunne ha utlignet umiddelbart, men frisparket traff tverrligger.

- Vi samler oss bedre på slutten av 1. omgang. I 2. omgang syns jeg vi har bra kontroll. Vi er stødigere, fortsetter å skape målsjanser og scorer mål, kommenterte Ingebrigtsen.

Likevel var det først da supporterne på Øvre øst begynte å synge etter én time at målene kom. Da vartet Gytkjær til gjengjeld umiddelbart opp med et flott volleyskudd i krysset på innlegg fra Helland.

Bakenga er ferdig etter halvannen sesong som leiesoldat i Molde, og blir trolig frigitt av Club Brugge i juli. I mellomtida trener han med Rosenborg, og som innbytter fikk han i dag spille sin første kamp på Lerkendal på snart fem år. Han takket for tilliten med å avgjøre kampen:

Et høyt innlegg fra Jonas Svensson ble stanget inn ved bakerste stolpe. Bakenga prøvde seg deretter på ei stupheading, før Svensson noen minutter senere igjen var servitør: Iskaldt plasserte han ballen nede ved stolperota.

- Jeg har egentlig ganske god sjøltillit nå. Vanligvis hadde jeg dunket til der, men jeg følte for å sette den kaldt. Det var ikke noe problem. Det var godt å se at den gikk inn, men jeg var egentlig ganske sikker med en gang ballen kom: "Nå blir det mål!" forklarte Bakenga.

Emil Nielsen er tilbake etter ett år på utlån i Aarhus, og var en annen ivrig innbytter. I sluttminuttene sprang han gjennom og skjøt utenfor, før han skaffet straffespark. Gytkjær hadde servert landsmannen i begge situasjonene, og fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 4-1 fra elleve meter.

- 2-1 er ikke noe spesielt bra, 3-1 er greit og 4-1 er veldig bra. Vi måtte hele tida jakte mål. Vi må bruke det for det det er verdt, syntes Ingebrigtsen, som altså latet som om treningskampen var første kampen i et dobbeltoppgjør i Europa.

PS! Erlend Reitan, Per Magnus Steiring og John Hou Sæter brukte 2. omgang til å varme opp til RBK2-kampen mot HamKam rett etterpå.

Kampfakta

ROSENBORG4-1Aalborg
Christian Gytkjær 59, str. 90
Mushaga Bakenga 65, 76
Jakob Blåbjerg 41

Lørdag 18. juni 2016 13:00
Treningskamp, Lerkendal stadion
ca. 500 tilskuere og vist på rbk.no

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik (Alex Gersbach 46) - Mike Jensen, Mathias Vilhjalmsson (Emil Nielsen 80), Magnus Stamnestrø - Pål André Helland (Mushaga Bakenga 60), Christian Gytkjær, Elba Rashani

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Pavel Londak, Erlend Reitan, Per Magnus Steiring og John Hou Sæter


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Aalborg 4-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Aalborg 4-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb