Utskrift fra rbkweb.no

- Vi må ha større intensitet i spillet
Skrevet av Thomas Myren, 11. mars 2016, 07:10

Rosenborg har lagt om treningene for å kvalifisere seg til Champions League.


Foto: Thomas Myren

- Det handler mye om det vi har jobbet med: Vi må ha større intensitet i spillet og større intensitet i gjenvinninga. Vi har jobbet med den defensive strukturen og ikke minst med den defensive delen av gjenvinninga, som er en stor del av den defensive jobben, røper Kåre Ingebrigtsen overfor rbkweb.no.

- Vi har sett at det har funket veldig bra, ikke minst mot Rostov og København. Om vi hadde fått en ny sjanse mot de lagene som møtte i europaligaen, skulle vi ha vunnet noen kamper.

- Hvordan blir det for deg og spillerne å få prøve dere i Champions League-kvalik?

- Det er artig! Det beste med det er at det er kortere vei til gruppespill. Vi har lyst til å spille i gruppespill i Europa. Vi har definitivt mest lyst til å spille i Champions League, men trøstegevinsten europaliga er veldig bra. Vi syns det var kjempeålreit i fjor.

- Har dere fått det utbyttet fra forsesongen som dere håpet på?

- Ja. Ikke minst i Marbella, der vi møtte Rostov og hadde bra forhold. Hvis vi skulle ha planlagt en gang til, hadde vi gjort 95 prosent av det samme.

- Har dere tenkt annerledes i år enn i fjor?

- Ja, det har vi i forhold til motstandere. Vi har prøvd å ta med oss litt mer av momentet fra europacup, der vi ble utfordret på tempo og intensitet.

- Det har gjort at vi også har endret litt på treningshverdagen: Vi har så ofte som mulig søkt å ha høy intensitet i starten. Det som var for høyt på Gran Canaria og som vi ikke klarte å håndtere da, håndterer vi nå.

- Vi har jobbet med bortimot umulige arbeidsoppgaver. Spillerne har fått venne seg til det, og nå er det fullt mulig.

- Hvordan er den fysiske formen til spillerne?

- Vi fikk bekreftet det vi trodde: De lurte på om vi trente mye mindre i år enn det vi gjorde i fjor. Det gjør vi ikke. Vi trener akkurat like mye, men vi har trent mye hardere. Men de tåler det så mye bedre nå, at de ikke føler det er noe spesielt. Neste år blir det et helvete igjen!

- Du hevder at dere er bedre nå enn på slutten av sesongen i fjor.

- Gjennom det vi har opplevd på trening med kvalitet og intensitet, har vi løftet intensiteten i treningsarbeidet vårt en del prosenter. Vi var ikke i vårt livs form i fjor høst. Vi kommer til å være omtrent der i starten, og så kommer vi til å spille oss bedre og bedre utover.

- Dere manglet litt spillere i perioder i høst. Hvor mye påvirket det prestasjonene?

- Laget mot for eksempel Molde i Molde satte vi sammen fordi vi ikke hadde noe fokus på den kampen. Vi hadde fokus på at vi skulle spille semifinale. Vi hadde også vært gjennom kvalik og alt det der. Men vi tapte bare tre seriekamper.

- Men det var en del spillere som sleit med formen på høsten?

- I løpet av en sesong vil det duppe litt, men jeg syns ikke de dalene vi hadde, var så fryktelig djupe. Alle ekspertene mente det, men fortsatt så tapte vi bare tre kamper i fjor – og to av dem ganske tidlig mot Mjøndalen og Bodø/Glimt.

- Dere var likevel sjølkritiske.

- Men det handlet mer om spillestil, ikke om enkeltspillere eller formduppen. Det var mer at måten vi spilte på ble litt vasket ut. Likevel lignet vi på oss sjøl i måten vi spilte på. Det er uansett vår skyld. Spillerne gjør bare det de får beskjed om.

- Hva tenker du om at det blir en lang så EM-pause?

- Vi får en god treningsperiode, og vi får forberedt oss godt inn mot kvaliken til Champions League. I fjor var perioden med kvalik og seriekamper djevelsk. Da fløy vi jorda rundt onsdag, torsdag og fredag, og spilte igjen på søndag. Det var fryktelig slitsomt. Den belastninga ble nok langt høyere enn hva vi hadde håpet på.

- Belastninga kan bli den samme, men nå skal vi få trent, slik at vi ikke bare spiller kamper, restituerer og flyr. Det er ikke noen god kombinasjon.

- Planlegger dere å spille treningskamper i juni?

- Ja, vi har noen vi er i dialog med. Det er mange lag som er i samme situasjon og som skal inn i kvalik.

- Hva skal til for at du blir fornøyd i 2016?

- Det er alltid sånn i Rosenborg, at om du skal bli 100 prosent fornøyd, så må du vinne Tippeligaen. Det slipper vi nok ikke unna.

nyheter
forum